E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRogers'dan gelecek için önemli uyarı!---

Rogers'dan gelecek için önemli uyarı!

Rogers'dan gelecek için önemli uyarı!
07 Ekim 2013 - 10:31 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, mali sektörün gelecek 30 yılda düşüşe geçeceğini öngördü

CNBC yayınına katılan Rogers, "Zengin olmak istiyorsanız artık işletme okumaktan vazgeçin, mali sektörü unutun ve tarıma yönelin" dedi. Halen işletme dalında lisansüsütü eğitim gören gençlerin korkunç bir hata yaptığını savunan Rogers, "Geçen 30 yıl finans sektörü için iyi geçti, ama ondan önceki 30 yıl için aynı şeyi söyleyemeyiz. Aynı döngü devam ediyor" diye konuştu. Rogers'a göre, gelecekte dünya finans değil, reel sektörün etrafında dönecek. O nedenle ünlü yatırımcı, tarım sektöründe hisse senetlerine yatırım için fırsat kolladığını kaydetti.
SHILLER DA BENZER ŞEYLERE DEĞİNDİ
Geçen hafta Yale Üniversitesi Ekonomi Profesörü Robert Shiller da en iyi ve en parlak beyinlerin mali sektöre yönelerek dünyanın zararına hareket edip etmediğini sorgulayan bir makale kaleme aldı. Project-Syndicate sitesine yazan Shiller, "En yetenekli gençlerimizin çoğunluğu finans sektöründe, özellikle al-sat, spekülasyon ve diğer üretken olmayan alanlardaki kariyerlerin peşine mi düşüyor?" sorusuna cevap aradı.
ROGERS’A DEKANDAN DESTEK
Arkansas Üniversitesi Tarım ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Timothy Burcham da Jim Rogers'a hak verenler arasında. Burcham, “2050'ye kadar dünyada ekilebilir alan en iyi olasılıkla aynı kalsa da, 9 milyar insanın karnını doyurmaya çalışacak. Tarım mezunları için yepyeni fırsatlar doğacak.. Bu gençlerin geleceği gerçekten parlak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)