E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRogers: Türkiye'de iştahım artar---

Rogers: Türkiye'de iştahım artar

Rogers: Türkiye'de iştahım artar
31 Mart 2014 - 09:37 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Jim Rogers seçimler sonrasında Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulundu

Ünlü yatırımcı Jim Rogers yerel seçimi değerlendirdi. Jim Rogers seçimlerin beklendiği gibi sonuçlandığını söyledi.

CİDDİ EKONOMİK SORUNLARI VAR

Rogers, “Seçimler beklendiği gibi sonuçlandı. Seçim sonuçlarından, Twitter ve YouTube yasaklamaları gibi kimi gelişmelerden memnun olmayanlar olabilir ancak şu anda gündem Türkiye’nin ekonomik sorunları ve geleceği var. Türkiye’nin hala ciddi ekonomik sorunları var” dedi. Rogers, seçim sonrasında Türkiye’ye dair görüşünün değişmediğini ifade etti. Ünlü ekonomist, “Seçimlerin ardından Türkiye’ye yönelik görüşüm değişmedi. Şimdi Türk hükümetinin atacağı adımlar önemli. Türkiye’nin ciddi ekonomik yükümlülükleri var. Seçim sonuçlarını görüyoruz ama ne yapacaklarını da görmemiz gerekiyor. Hükümet uzun zamandır görevde ama Türkiye’nin sorunları derinleşti. Türkiye bununla ilgili bir şey yapacak mı? Bu yüke yük mü eklenecek, sorunlar çözülecek mi? Bunlara dikkat etmemiz gerekir” dedi. Diğer gelişen ülkeler arasında Türkiye’nin duruşunu değerlendiren Roger, yatırım planlarıyla ilgili konuştu.

TÜRKİYE'YE DAİR NÖTRÜM

Ünlü yatırımcı, “Türkiye’ye dair son birkaç ayda ne negatif ne de pozitif bir tavır takıldığını, genelde nötrüm. Ciddi bir ticaret dengesi problemi var Türkiye'de. Bununla ilgilibir şeyler yapılmalı ki olumlu tepkiler çıksın. Bunlar çözülene kadar da Türkiye’ye yatırımı düşünemeyeceğim ne yazık ki” dedi. Geçmişte Türkiye’ye yatırım yaptığını ancak şu anda yatırımı olmadığını söyleyen Rogers, “Şu anda Türkiye’ye yatırımım yok. Eğer hükümet güçlü önlemler alırsa, Türkiye’ye yeniden yatırım yapma konusunda yeniden heyecanlanabilirim. Şu anda bunun sinyallerini göremiyorum. Faiz oranları normal oranlarına dönmeye başladığında ki yakında başlayacak, ucuz paradan faydalanan ülkelerin sorunları derinleşebilir” dedi.

TL'DE DENGELENME OLARAK GÖRÜYORUM

Rogers, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değerlenmesiyle ilgili olarak "Bu normal bir süreç, son dönemde çok değer kaybetti. Şimdi de normal olarak toparlanıyor" diye konuştu.

ÖNLEM ALINIRSA YATIRIM YAPARIM

Rogers, “Türkiye mevcut sorunlarına yönelik önlemler alırsa, para birimi güçlenirse Türkiye’ye yatırım konusunda yeniden iştah duyabilirim. Türkiye aslında çok zeki insanların bulunduğu, doğu ile batı arasında kalan heyecan verici bir ülke aslında. Ancak mevcut sorunların aşılması gerekiyor” dedi.

ÖNLEMLER KREDİ NOTUNA YANSIR

Rogers, Türkiye’nin kredi notuyla ilgili de konuştu. Ünlü yatırımcı, Türkiye’nin esas ekonomik sorunlarına yönelik esas önlemler almasının kendisi gibi yatırımcıları etkileyeceğini söyledi.

TWITTER’I YASAKLAMAK SORUNLARI ÇÖZMEZ

Rogers, Twitter yasağıyla ilgili de konuştu ve “Mevcut sorunları Twitter’ı yasaklayarak çözemezsiniz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trend31 Mart 2014 16:04

    borsa 70 binde % 12 faizi koysan yıl sonu 78 bin kapatması lazım ki risksiz faizden fazla para kazandırsın o nedenle bu düzeyden borsaya girişler azalır düşüncesindeyim

  • mehmet31 Mart 2014 15:55

    Size ne adamın ahiretinden bilmemnesinden..Boş boş yorumlar yapmayın.

  • cengo31 Mart 2014 12:19

    ahiret piyasasında fiyatlar nasıl oraya yatırım yapma zamanın gelmedi mi daha

  • aman dikkat31 Mart 2014 12:06

    hala elinde yüksek maliyetleri iteleyemedi demek ki.

  • HOLLANDA'ya31 Mart 2014 12:03

    Sayın HOLLANDA adam başkalarının parasını yönetiyor. Bu para işlerinde güvenilir adam bulunması zor. O yüzden ölene kadar bu işden çıkamaz, sırlarını da mezara götürür.

  • HOLLANDA31 Mart 2014 10:17

    SENİN YATIRIMINI,SENİN İSTAHINI S... KAÇ YAŞINA GELMİŞ HAELN YATIRIMI DÜŞÜNÜYOR PEZ...