E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRogers altında ne bekliyor?---

Rogers altında ne bekliyor?

Rogers altında ne bekliyor?
24 Aralık 2013 - 14:08 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Jim Rogers, altın fiyatlarında değer kaybının devam edebileceğini söyledi

Rogers Holdings Yönetim Kurulu Başkanı ünlü yatırımcı Jim Rogers, son üç yılın en düşük seviyesine inen altın fiyatlarında değer kaybının devam edebileceğini söyledi. Rogers, “Altın 2001'den bu yana, yani 12 yıldır yükseliyor. Bu piyasalar için normal bir durum değil. Bu yüzden altın fiyatlarında düzeltme anormal bir şekilde devam edebilir." dedi.

NEDEN ALTINDA OLMASIN?

Ünlü yatırımcı altında iki yıl önceki tarihi zirve olan 1921 doların yüzde 50'si yani 960 dolara kadar bir düzeltme yaşanabileceğini kaydetti. Yatırım gurusu, “Piyasalarda yüzde 50 düzeltme normal kabul ediliyor, bu neden altında olmasın” dedi.

HİNDİSTAN DA ETKİLEDİ

Rogers, altın fiyatlarındaki düşüşte Hindistan’ın da etkisinin olduğunu söyledi. Yatırım gurusu, “Dünyanın en büyük ikinci altın alıcısı Hindistan’dan siyasiler sıkıntılarını altın üzerine yüklüyor. Bu yüzden de altına ek vergiler getirip, gümrük kontrollerini sıkılaştırıyor” dedi. Rogers, Hindistan altın alım satımı üzerine yeni düzenlemeler getirirse, değerli metalin nereye kadar düşebileceğini kimsenin tahmin edemeyeceğini söyledi.

YENİ BİR ALIM FIRSATI DOĞABİLİR

Rogers büyük düşüşlerden sonra genelde fiyat rallileri olabileceğini söyleyerek altında yeni bir alım fırsatı doğacağını düşündüğünü kaydetti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)