E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRiskli varlıklarda yükseliş eğilimi korunuyor---

Riskli varlıklarda yükseliş eğilimi korunuyor

Riskli varlıklarda yükseliş eğilimi korunuyor
02 Haziran 2021 - 09:40 borsagundem.com

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende makro verilerin enflasyon baskılarına işaret etmeye devam ettiğine dikkat çekiliyor

Küresel piyasalarda aşılamanın hızlanması, güvercin Fed, yeniden açılma teması ve büyük ölçekli teşvik adımlarının desteğiyle rekor seviyeleri test eden riskli varlık sınıfında yer alan hisse senetlerinde yukarı eğilim korunuyor.

Pazartesi günü ABD ve İngiltere piyasaları tatil nedeni ile kapalıydı. Tatil sonrası dün güne pozitif eğilimle başlayan piyasalarda, zirve test eden küresel risk barometresi olarak da izlenen S&P 500 endeksi günü %0.1 ekside sınırlı değişimle tamamladı (gün içinde %0.7 artıdaydı). Teknoloji endeksi
Nasdaq %0.1 ekside, Dow Jones sınai endeksi %0.1 artıda, pozitif ayrışan Russell 2000 endeksi ise %1.1 yükselişle günü tamamladı. (MSCI Dünya %+0.2, MSCI EM %+1, MSCI Türkiye ETF: %+0.8) Güçlü başlangıç, ayın ilk işlem günündeki girişler ve yeniden açılış iyimserliğini destekleyen haberlerle desteklendi.

ABD ve Avrupa genelinde beklenenden daha iyi seviyedeki PMI endeksleri, OECD'nin 2021 ve 2022 için küresel büyüme tahminlerini yükseltmesi, OPEC'in güçlü petrol talebine ilişkin yorumları ön plandaydı. Makro veriler ise enflasyon baskılarına işaret etmeye devam ediyor. Cuma günü ABD'de açıklanan ve Fed'in önem verdiği enflasyon göstergelerinden biri olan çekirdek PCE endeksi Nisan ayında aylık bazda %0.6, yıllık bazda ise %3.6 artışa işaret etti.

Ayrıca Mayıs ayı Michigan tüketici güven endeksi'ne göre enflasyon beklentisi % 4.6 ile rekor seviyede gerçekleşti. Dün açıklanan ISM imalat endeksi ise 0.5 puan artışla 60.7'den 61.2'ye yükselirken, ankette şirketler ve tedarikçilerin artan talep seviyelerini karşılamak için mücadele etmeye devam ettiği ve enflasyon baskılarının devam ettiğine yönelik detaylar ön plandaydı. Dün petrol fiyatları ve ABD 10 yıllık tahvil faizinde yukarı baskı öne çıkarken (dün üç baz puan yükseldi), güvercin Fed eşliğinde bu yılın diplerine yaklaşan dolar endeksinde ise tepki denemeleri etkili. 

Bugün TCMB’nin yabancı ve yerli yatırımcılarla video konferans toplantısı ile bir araya gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13:30’da MGK toplantısına başkanlık edecek.

Günlük Takvim

 19:00 Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker konuşacak

 21:00 Chicago Fed Başkanı Charles Evans konuşacak

 21:00 Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic ve Dallas Fed Başkanı
Robert Kaplan konuşacak

Kar satışı baskısının devam etmesi bekleniyor

Piyasalarda neler bekleniyor ?

Borsada net trend oluşumunda zorlanılıyor

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)