E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk modu açık---

Risk modu açık

Risk modu açık
13 Haziran 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda ABD enflasyonuna yönelik düşüş beklentisiyle risk iştahı açık modunda devam etti. Yükselişlerde 2.çeyrek finansallarına yönelik beklentilerin de artması etkili oldu.

ABD endeksleri %1,5’i civarında yükselişle seansı sonlandırdı. S&P500 14 ayın zirvesine yerleşti. ABD vadelileri ise yatay konumda.

Avrupa endekslerinde iyimser bir görünümle seansı kapattı. Otomotiv hisseleri pozitif tarafta yer alırkan enerji sektörü negatif ayrıştı.

Asya endeksleri Çin hariç pozitif işlem görüyor. Japonya Nikkei endeksi 30 yılın zirvesinde yer aldı.

BIST100 Endeksi dünü 37.50 (% 0.67) puanlık düşüş ile 5.588 seviyesinden ve 91.707 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerdeki çıkış rallisi kâr satışlarıyla karşılaştı. Banka hisseleri öncülüğünde gelen satışları piyasa önemli ölçüde karşıladı. Türk Hava Yolları ve Ereğli Demir Çelik endekse gelen satışlarda destek etkisi gördü. Döviz kurları ve gösterge tahvil faiz oranındaki yükseliş devam ediyor.

Bugün ABD’den enflasyon verisini takip edeceğiz. Manşet tarafında %4,9’dan %4,1’e çekirdek tarafta ise %5,3’ten %5,2’ye geri çekilme bekleniyor.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatları, Çin'in faiz hamlesiyle yükselişte

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Piyasalar faiz kararlarına odaklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)