E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Risk iştahındaki toparlanma devam ediyor---

Risk iştahındaki toparlanma devam ediyor

 Risk iştahındaki toparlanma devam ediyor
01 Kasım 2022 - 09:02 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Euro Bölgesi’nde dün açıklanan ekim ayı enflasyon rakamı zirvelerini yenilerken, 3. çeyrek büyüme rakamı da %0,2’ye geriledi. Avrupa’da enflasyonist baskıların etkisini sürdürdüğü ve beklentilerle uyumlu olarak ekonomide yavaşlamanın yaşandığı görülüyor. Sıkılaşma adımları ve resesyon korkularına karşın son dönemde risk iştahındaki toparlanma eğilimi bugün de devam ediyor. Yarın sona erecek olan Fed toplantısı küresel risk iştahı ve piyasaların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Orta
• 17:00 ABD – ISM İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Son haftalarda yükselişlerin yaşandığı küresel hisse piyasalarında bu sabah da pozitif havanın korunduğu görülüyor. Bugün küresel çapta açıklanacak imalat PMI rakamları takip edilecek olup, piyasaların gözü yarınki Fed toplantısında olacaktır. Haftaya yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi ise dün günü %2,58 oranında değer kazanımıyla 3.978,96 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü düşüşle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında alıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne pozitif açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,61 – 18,62 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:50 itibariyle 18,62’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

Geçen haftanın ikinci yarısında etkili olan düzeltmelerin ardından BIST-100 Endeksi yeni haftaya yükselişle başladı. Dünkü alımlarla birlikte geçen haftadan bu yana güçlü bir direnç olarak takip ettiğimiz 4.000 seviyesi yeniden önem kazandı. Endekste yükselişlerin devamlılığı açısından 4.000 puan üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. 4.000 üzerindeki tutunmalarda yeni pozisyon alımları değerlendirilebilir ve 4.100 – 4.150 aralığını ilk hedef bölgesi olarak izlenebilir. Ancak geçen hafta olduğu gibi bu seviye üzerinde kapanış sağlanamazsa yeniden düzeltme hareketleri yaşanabilir. Bu durumda 3.930 – 3.880 – 3.845 ve 3.800 seviyeleri destek konumunda bulunmaktadır. Ayrıca ilerleyen günlerde hız kazanacak finansal sonuç açıklamaları da endeksin, seyri üzerinde etkili olacaktır.

Yatırımcılar temkinli duruşunu sürdürüyor

 

Bakır fiyatları, Fed kararı öncesi dolar zayıflarken arttı

 

Asya borsalarında yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)