E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı açık konuma gelemedi---

Risk iştahı açık konuma gelemedi

Risk iştahı açık konuma gelemedi
10 Temmuz 2023 - 09:18 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

ABD tarım dışı istihdam verisi beklentilerin çok üzerinde gelen ADP tarım dışı istihdam verisinden sonra en önemli gelişmeydi. Haziran’da 225 bin kişi artması beklenen tarım dışı istihdam 209 bin kişi arttı. İşsizlik oranı %3.7’den %3.6’ya gerilerken ortalama saatlik ücretler artışı yıllık bazda %4.4’te sabit kaldı. Veri Fed’in elini rahatlatan bir veri olmakla birlikte önümüzdeki toplantıda 25 baz puanlık artışı beklentisini değiştirecek nitelikte bir zayıflığa işaret etmedi.

ABD endeksleri yataya yakın satıcılı olarak seansı sonlandırdı. ABD vadelileri ise %0,30 civarında satıcılı konumda yer alıyor.

Avrupa endeksleri Londa hariç pozitif işlem gördü. Fransa endeksi %1’e yakınsayan değer artışıyla kazanımlara öncülük etti.

Asya endeksleri haftaya Japonya hariç artılarda fiyatlanıyor. Alibaba ve Telcent hisselerindeki cezaların belli olması belirsizliğin ortadan kalkmasıyla değer kazanımları korunuyor. Öte yandan Çin’den enflasyon verileri geldi. Ülkede, tüketici enflasyonu %0, üretici enflasyonu ise -%5,4 olarak gerçekleşti.

BIST100 Endeksi dünü 45.94 (% 0.75) puanlık yükseliş ile 6.187 seviyesinden ve 99.112 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da yükseliş hareketi sürüyor. Gün içinde gelen kâr satışları karşılanırken bankacılık hisselerindeki zayıf görünüm devam etti. Döviz kurlarında çıkış trendi sürmekle birlikte ivme kaybı var.

Bu haftanın özelinde ABD’den gelecek enflasyon rakamlarını takip edeceğiz. Bugün içeride işsizlik verileri gündemimizde olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Küresel piyasalar yeni haftada temkinli

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)