E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemReuters'ten Türkiye iddiası, o bölgeye asker gönderdi---

Reuters'ten Türkiye iddiası, o bölgeye asker gönderdi

Reuters'ten Türkiye iddiası, o bölgeye asker gönderdi
19 Ekim 2022 - 07:52 borsagundem.com

Reuters, Türkiye'nin, Başar Esad'la mücadele eden silahlı gruplar arasındaki çatışmaları bastırmak için Suriye'nin kuzey batısına asker konuşlandırdığını iddia etti.

Uluslararası haber ajansı Reuters, Türkiye'nin, Suriye Cumhurbaşkanı Başar Esad'a karşı mücadele eden silahlı gruplar arasındaki çatışmaları bastırmak için Suriye'nin kuzey batısına asker konuşlandırdığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, Türk tank ve zırhlı araçları dün, Hayat Tahrir el Şam’ın (HTS) Ankara’nın desteklediği muhalif gruplardan aldığı Kafr Jana yakınlarındaki noktalara yerleştirildi.

Bölgede geçtiğimiz hafta çıkan çatışmaların ardından, Cumartesi günü çatışmaları sonlandıracak anlaşmaya varılmış ancak bu anlaşma bir gün sürmüştü. 

''Türkiye, tarafları masaya götürmeye çalışıyor''

Her iki taraf ile de temaslarda bulunan eski bir muhalefet yetkilisi olan Waiel Olwan, Reuters’a açıklamalarda bulundu. O açıklamada, “Türkiye çatışmaları sonlandırmak, Tahrir el Şam’ın ilerlemesine son vermek ve tarafları barış anlaşması koşullarını uygulamak için masaya döndürmek için olaya müdahale etti” dedi.

Suriye’nin kuzey batısında muhaliflerin kontrolündeki yerlerde cihatçı militanlar ve milliyetçi gruplar arasında ideolojik farklılıklardan dolayı bölgedeki tansiyon yükseliiyor.

Türkiye, HTS’nin isyancıların elinde bulunan bölgelerdeki kontrolünü artırmasından ve Esad rejiminden kaçan 3 milyon Suriyeli’nin yaşadığı bölgeye Moskova’nın saldırı düzenlemesinin önünün açılmasından endişe duyuyor. 

İran resmi ajansından iddia: Erdoğan ve Esad buluşacak

 

Putin ile Esad, Moskova'da bir araya geldi

 

Esad, BM’nin yardım paralarını cebe atıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www19 Ekim 2022 11:29

    Arabulucu olduğunu , yatıştırdığını okumuştum

  • ALİ KODUŞ19 Ekim 2022 10:24

    bu abd ve rusya ırak suriye ve ortadoğu da olduktan sonra bize rahatlık yoktur.bizim içte güçlü olmamız gerekmektedir yoksa bizide kürdistan olarak ikiye bölecekler.

  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 08:19

    Bu adamlar böyle... Libya kaça bölündü ? Birbirleri ile savaşmaktan asla bir millet olamayacaklarda. Yer yer bu gruplar dış sömürücü devltlerin ağır silahları, maddi parasal destekler ile birbirleri ile savaştırılacak. Denge bozulunca diğer gruba paralar verilecek. 15 yaşına gelen asker olacak silah kullanacak. düşünmeyen, okumayan, eğitimsiz, devlt düzen ve sistm, kuramayan aş,retşer, mezhepler, kardeş kavgası çıkartılacak. Türkiye bu durumu fark etti ise, bölgesel çatışmaları durdurmak vede asıl hedefe yönlendirme, olası göçlerin yolunu kesmek için askeri müdehaleler yapıp çatışmaların yolunu kesiğ arabuluculuk için adım atması tamamen insanidir. Orada savaş var, yokluk fakirlik var olayların büyümezine gerek yok. olsada şuanki o topraklarda mecbur adım atması doğal.

  • Mucise Reis ;)19 Ekim 2022 12:47

    Orada savaşın en büyük nedeni ve sebebi, Suriye topraklarının işgal edilmesi. Suriye milli birlik ve bütünlüğünün yok edilmesidir. Bu etkenler , onlarca sonuçtan biridir. Zamanında suriye de namaz kılıcaz vb açıklamala rile ABD nin peşinden koşulmasa, ne ygp bu kadar arazilerde coşardı, ne milyonlarca suriyeli göçerdi, nede bu olaylara asker göndermek zorunda kalırdık. Herkes söyleceklerini yıllar önce söyledi. oluşturduğun sonuçların çözümlerini bekliyorsun :D komik.

  • baran19 Ekim 2022 08:56

    Deme lan bir de 6,5 masaya anlat bakalım onlar ne diyor?