E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Resesyon korkularının piyasalar üzerindeki baskısı sürüyor---

Resesyon korkularının piyasalar üzerindeki baskısı sürüyor

 Resesyon korkularının piyasalar üzerindeki baskısı sürüyor
25 Temmuz 2022 - 08:23 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.

Rusya'nın doğalgaz dağıtımlarının yeniden başlaması ve ECB'nin enflasyonist baskılara karşı koymak için kilit oranlarda 50 baz puanlık bir artış açıklaması, ABD de güçlü geçen 2Ç22 dönemi geçen hafta
piyasaların risk on modunda da olmasına imkan sağladı.

Ancak, küresel ekonomik yavaşlama ve durgunluğa dönüş piyasa aklında kalmaya devam ediyor. Fiyatlardaki sürekli ve yaygın artış, harcamaları ciddi şekilde etkilemeye başlıyor ve bu, ekonomik aktivitedeki daralma ile vurgulanıyor sonuç ise; Tüm zamanların en yüksek seviyelerinde bulunan enflasyon.

Euro Bölgesi'nde, Temmuz bileşik PMI'nin ilk tahmini bir önceki aya göre 52'den 49.4'e düştü. Potansiyel bir resesyona ilişkin korkular hala piyasalar üzerinde baskı oluşturuyor. PMI endeksinin açıklanmasının ardından Avrupa'da getiriler düştü. Fransız 10 yıllıkları %1,6 civarında seyrederken, Alman Bund aynı vadede %1'e yaklaşıyor. Görünen piyasanın ECB’nin QE’si hakkında daha fazla ayrıntı istiyor.

Dolar güçlü kalmaya devam ediyor. ECB'nin faiz oranlarını 50 baz puan yükseltmesine rağmen, Eur/usd 1.020'de dengelenme çabasında. Daha sıkı bir para politikasının başlamasıyla birlikte, tek para birimini çevreleyen belirsizliğin bir şekilde ortadan kalkması gerekiyor. Bu, kısa vadede Euro'yu parite eşiğinin üzerinde tutmaya yardımcı olacaktır.

Brent ve WTI için petrol fiyatları bu hafta varil başına 100 USD civarında istikrar kazandı. ABD Başkanı Biden'ın Orta Doğu turu pek fazla haber getirmedi, bu nedenle fiyatlar kısa vadede temel veriler tarafından yönlendiriliyor.

Bu haftanın gündemine baktığımızda; ABD tüketici güveni rakamları bize gelecekteki hanehalkı harcamalarını izlemek için yol gösterecektir. Çarşamba akşamı Federal Rezerv'den beklenen açıklama 75 baz puanlık artış, Perşembe açıklanacak olan ve %0,4 olması beklenen ABD GSYİH verisi ve Cuma günü açıklanacak olan Çekirdek PCI verisini takip ederken, AB tarafından ise Cuma günü Temmuz TÜFE verisi açıklanacak yıllık bazda, Haziran'daki %8,6'da olan seviyesinin %8,7'ye çıkması bekleniyor.

Petrol yeni haftada düşüşte

 

Asya borsalarında negatif seyir

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)