E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol yeni haftada düşüşte---

Petrol yeni haftada düşüşte

Petrol yeni haftada düşüşte
25 Temmuz 2022 - 08:00 borsagundem.com

Petrol, ekonomik yavaşlama endişelerinin ham petrol piyasasının sıkı olduğuna dair işaretleri gölgede bırakmasıyla haftaya düşüşle başladı.


Batı Teksas tipi ham petrolün bu yılın en uzun kayıp serisi olan Cuma günü üçüncü haftalık düşüşünü kapattıktan sonra varil başına 94 doların altına düştü. Merkez bankasının artan enflasyonla mücadele etmesi ve talep üzerinde baskı oluşturması nedeniyle Fed'in bu hafta bir başka büyük faiz artırımını yapması bekleniyor.

Bloomberg'de yer alan habere göre, Singapur’daki Vanda Insights’ın kurucusu Vandana Hari "Fiyatlar dalgalı seyrederken, ham petrol üzerinde yeniden aşağı yönlü baskı bekliyorum" dedi.

Vadeli işlemler geçen hafta yüzde 3 düştü.

Eylül vadeli Brent petrolü, ICE Futures Europe Borsasında yüzde 0,8 kayıpla varil başına 102.28 dolara geriledi.

Petrol, ABD'nin resesyona doğru gittiğine dair artan korkular hâkim olurken kıdemli emtia uzmanı Pierre Andurand, küresel ekonomi gücünü kaybetse bile petrol talebinin beklentileri aşabileceğini söylüyor. Twitter'da yaptığı açıklamada, tüketim artışının virüs kısıtlamaları nedeniyle son birkaç yılda kırk yıllık eğiliminin gerisinde kaldığını ve normal seviyelere dönmesi gerektiğini söyledi.

Bitcoin'de ayı sezonu devam ediyor

 

Otomotivde yeni tehdit enflasyon

 

Akkuyu'da sona gelindi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)