E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıResesyon beklentileri fiyatlara işleniyor---

Resesyon beklentileri fiyatlara işleniyor

Resesyon beklentileri fiyatlara işleniyor
01 Temmuz 2022 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Küresel piyasalarda ABD’den gelen veri setinde hane halkı harcamalarının beklenti altında kalması resesyon beklentilerini fiyatlanmalara yansıttı.

ABD endekslerinde %1,5’e yakınsayan satışları teknoloji hisseleri önderliğinde takip ettik. Ülkedeki veri akışına baktığımızda kişisel gelirler %0,5 ile tahminlere paralel artarken harcamalar %0,9'dan %0,2'ye gerileyerek %0,4'lük piyasa beklentisini karşılayamadı. Reel kişisel harcamalar %0,4 seviyesine indi. PCE, aylık %0,6 ile %0,7'lik piyasa tahmininin altında yer alırken yıllık bazda ise değişmeyerek %6,3 olarak gerçekleşti. Piyasa beklentisi %6,4'tü. Çekirdek PCE ise %0,3 artarken yıllık bazda %4,9'dan %4,7'ye geriledi.

Avrupa endekslerinde ise %2,5’e varan satıcılı seyir gözlemledik. Bölgede, resesyon endişelerinin yanı sıra Rusya’nın doğalgaz arızını keseceğine yönelik haber akışları da fiyatlanmalarda etkinliğini gösteriyor.

Dünü satıcılı olarak tamamlayan Asya endekslerinde %1 civarında değer kaybıyla işlem görmeye devam ediyor. Bugün Hong Kong endeksi resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. Öte yandan Çin’de Caixin imalat satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Haziran'da 48,1’den 51,7 seviyesine yükseldi. Bu seviye Mayıs 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi.

BİST100 endeksi %0,14’lük yükselişle 2.405,36 seviyesinden tamamladı. 2367 puana kadar geri çekilen endekste Şişe Cam ve Ereğli Demir Çelik hisselerindeki alımları Turkcell, Enka İnşaat ve Sabancı Holding tarafına gelen satışlar karşıladı. Yükseliş yönlü fiyatlanmaların güçlenebilmesi için 2500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması gerektiğini düşünmekteyiz. Yükseliş yönlü fiyatlanmalarda 2550 ve 2600 direnç seviyelerini takip ediyoruz. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda ise 2400 ve 2350 destekleri yer alıyor.

Günün veri akışında ise küresel PMI verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi enflasyonu bulunuyor. Saat 12:00’de açıklanacak olan Euro Bölgesi enflasyonunda beklenti %8,30 seviyesinde yer alırken veri Mayıs ayında %8,10 seviyesinde kaydedilmişti. Beklenti üzerinde gelen açıklamalar AMB’nin Temmuz toplantısında gerçekleşecek olan faiz artırım beklentilerini artırabilir. Bu durum Euro bazlı para birimlerinde volatilite artışına sebebiyet verebilir.

BİST100 endeksinde sınırlı pozitif bir açılış beklemekle beraber satış baskısının devam edeceği görüşündeyiz.

Bakır ve demir fiyatlarında düşüş sürüyor

 

Günün önemli şirket haberleri 01/07/2022

 

Altın inişli çıkışlı hareketini sürdürüyor

 

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü baskılar sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)