E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRekabet Kurulu'ndan birleşmelere onay---

Rekabet Kurulu'ndan birleşmelere onay

Rekabet Kurulu'ndan birleşmelere onay
16 Eylül 2013 - 11:21 borsagundem.com

Rekabet Kurulu birleşme ve devralmalara ilişkin kurul kararlarını açıkladı

Rekabet Kurulu, Bilyoner Aktif'in Demir Toprak, Endüstri Holding, Sınai ve Mali Yatırımlar'a ait hisselerinin diğer ortaklar tarafından devralınması işlemine izin verdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilyoner Aktif Hizmetler A.Ş.’nin Demir Toprak İthalat ve İhracat A.Ş., Endüstri Holding A.Ş., Sınai ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş.’ye ait hisselerinin diğer ortaklar Intralot SA Integrated Lottery Systems and Services ve Tek Elektronik Yatırım San. ve Tic. A.Ş. tarafından devralınması işlemine izin verildi.  
Rekabet Kurulu, Roche ile Ali Raif İlaç arasındaki Bonviva Distribütörlük Sözleşmesi'nin grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Roche Müstahzarları San. A.Ş. ile Ali Raif İlaç San. A.Ş. arasında Bonviva markalı ürünlere ilişkin imzalanan Distribütörlük Sözleşmesi’nin 2002/2 sayılı Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi. 
Rekabet Kurulu, Ineos AG ve Solvay SA tarafından ortak girişim şirketi kurulması işlemine izin verdi.
Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ineos AG ve Solvay SA tarafından polivinil klorür ve ilgili ürünlerin üretim ve satışı ile iştigal etmek üzere ortak girişim şirketi kurulması işlemine izin verildi.  
Rekabet Kurulu, Opet ile Aygaz tarafından Opet-Aygaz Gayrimenkul ortak girişim şirketi kurulması işlemine bireysel muafiyet tanıdı. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Opet Petrolcülük A.Ş. ile Aygaz A.Ş. tarafından Opet-Aygaz Gayrimenkul A.Ş. ticaret unvanlı ortak girişim şirketi kurulması işlemine bireysel muafiyet tanındı.
Rekabet Kurulu, ISG Holdings'in tüm hisselerinin The Bregal Fund tarafından devralınması işlemine izin verdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, ISG Holdings 1 Ltd.'nin tüm hisselerinin The Bregal Fund III L.P. tarafından devralınması işlemine izin verildi.
Rekabet Kurulu, Mora Turizm Otelcilik, Masa Restaurant, Darphane Lokantaları, Boğaziçi Borsa'nın bir kısım hissesinin Nahita Restoran tarafından devralınarak adı geçen şirketlerin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Mora Turizm Otelcilik Restaurant İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Masa Restaurant Grup İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Darphane Lokantaları İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş., Boğaziçi Borsa Lokantacılık İşletmeleri San. Tic. A.Ş.’nin bir kısım hissesinin Nahita Restoran İşletmeciliği Yatırım A.Ş. tarafından devralınarak adı geçen şirketlerin ortak girişime dönüştürülmesi işlemine izin verildi.  
Rekabet Kurulu, Coca-Cola Satış ile Doğadan Gıda arasında imzalanan Ana Distribütörlük Sözleşmesi’nin 'siyah çay ürünleri' pazarı bakımından 2002/2 sayılı Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verdi. Rekabet Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş. ile Doğadan Gıda Ürünleri Sanayi ve Pazarlama A.Ş. arasında imzalanan Ana Distribütörlük Sözleşmesi’nin “siyah çay ürünleri” pazarı bakımından 2002/2 sayılı Tebliğ kapsamında grup muafiyetinden yararlandığına karar verildi, “paketlenmiş bitki ve meyve çayları” pazarı bakımından ise sözleşmeye bireysel muafiyet tanındı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)