E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRBC'den faiz artırımı değerlendirmesi---

RBC'den faiz artırımı değerlendirmesi

RBC'den faiz artırımı değerlendirmesi
29 Şubat 2016 - 19:56 borsagundem.com

RBC Capital Markets'e göre Fed gelecek toplantıda faiz artırmazsa sözle yönlendirmesini hiçe saymış olacak

RBC Capital Markets'in şef ABD ekonomisti Tom Porcelli konuya dair yaptığı değerlendirmede "Mart ayında Fed'in herhangi bir adım atmaması (baz senaryomuz) para politikası kararlarının verilere bağlı olduğuna dair piyasalarla kurduğu iletişim çabasını boşa çıkaracak" ifadesini kullandı. 

Porcelli'ye göre Ocak'ta çekirdek PCE Endeksinin %1.7 ile beklentiyi aşması yeni bir faiz artırımının yerinde olduğunu gösteriyor. Porcelli, tam istihdam ve fiyat istikrarı hedefine doğru devam eden ilerlemeye rağmen Fed yetkililerinden gelen güvercin tondaki açıklamalara dikkat çekerek Fed'in piyasalara Mart ayının masadan kalktığına dair sinyal verdiğini belirtti. 

Porcelli, "Mart'ta faiz artışı olmaması para politikasının ABD ekonomisinin gerçeklerinden ziyade daha çok emtia fiyatlarındaki çöküş ve geniş küresel düşüş kaynaklı risklere bağlı kalacağını teyit eder" ifadesini kullandı.

Fed yetkilileri gelecekteki para politikası adımlarına dair uzun zamandır 'verilere bağlı' olarak hareket edeceklerini belirtiyor.  Fed fon vadeli kontratlarına göre faiz artırım ihtimali yaklaşık %10 civarında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist02 Mart 2016 13:17

    devletin en tepesindeki şahıs "ben anayasa kararını tanımıyorum " diyor.daha neyin açıklamasını yapıyorsun.

  • ALİ01 Mart 2016 10:29

    elbette herkes görüşünü açıklayabilir, ancak anayasanın kendisine verdiği yetkiyle cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan birinin , anayasa hakkında böyle konuşması yadırganacak bir durum,

  • yazık01 Mart 2016 00:50

    Erbakan hocanın kemikleri sızlıyodur şimdi.

  • yusuf yıldız01 Mart 2016 00:12

    az bi delikanlı olun be..cum.başkanı görüşünü dile getirmiş ama ardındanda kararı tanımadığını söyleyip adeta mahkemeye posta koymuştur..mahkemeleri halkın gözünde sıradanlaştırma gibi büyük bir tehdidin altına sokmuştur..