E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan euro-dolar tahmini---

Rabobank'tan euro-dolar tahmini

Rabobank'tan euro-dolar tahmini
19 Şubat 2019 - 16:23 borsagundem.com

Rabobank FX Strateji Direktörü Jane Foley paritede 3 aylık hedeflerinin 1.12 olduğunu söyledi

Rabobank FX Strateji Direktörü Jane Foley, Bloomberg HT'de Euro/Dolar paritesinde beklentisini anlattı.

Ocak ayında piyasalarda algının değiştiğini, Euro Bölgesi'nde kötü veriler geldiğini ve euronun da Ocak'tan beri zayıfladığını belirten Foley Avrupa'daki iç siyasi ve ekonomik risklere dikkat çekerek "Ben euro tarafında bir miktar daha zayıflık bekliyorum. Avrupa'da parlamento seçimleri var. Daha popülist politikacıların seçildiğini görebiliriz. Fransa ve İtalya'da siyasi gerilimler var, Almanya ekonomisinde sorunlar var. ABD tarafından Avrupa'ya yeni vergi tarifeleri uygulanırsa daha da fazla olumsuz etki olabilir" diye konuştu.

Euro/dolar'da 3 aylık hedeflerinin 1.12 olduğunu dile getiren Foley "ABD'nin gelecek sene resesyon riski var. 2020'de Fed'den faiz indirimi de olursa bu doların güvenli varlık statüsünü kaybetmesine neden olur.

Önümüzdeki 3 ayda hedefimiz 1.12 ve politik risklere rağmen Euronun daha fazla kötüleşmesi de çok olası gözükmüyor." değerlendirmesini yaptı.

Euro/dolar paritesi bugün de %0.2 düşüşle 1.12 seviyelerinden işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)