E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri‘QSR’ karlılığını nasıl etkiledi?---

‘QSR’ karlılığını nasıl etkiledi?

‘QSR’ karlılığını nasıl etkiledi?
29 Ekim 2021 - 08:42 borsagundem.com

Tim Hortons, Burger King, Popeyes gibi önemli fast food markalarının sahibi ve işleticisi olan Restaurant Brands'teki gelirler, önceki yılın 3. çeyreğine göre %16,1 artarak 885 milyon dolar oldu.

Tim Hortons, Burger King, Popeyes gibi önemli fast food markalarının sahibi ve işleticisi olan şirket, Çin dahil olmak üzere Dünya’nın pekçok ülkesinde faaliyet gösteriyor. Restaurant Brands International, Inc. QSR, 2021 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin karışık sonuçlar bildirdi; kazançlar, üst üste üçüncü çeyrek için konsensüs tahminini geçerken, gelirler önceki 3.Çeyrekte beklentinin altında kaldı. Kazançlar çoğunlukla Burger King ABD'deki önemli fırsatlardan, güçlü dijitalleşmeden ve franchise'ları tarafından dünya çapında yeni restoran açılışlarından yararlandı. Şirketin hisse başına 76 sentlik düzeltilmiş kazancı, piyasa tahminin bir kuruş geride bıraktı ve önceki yılın çeyreğinin 68 sent olan rakamından %11,8 arttı. 3.çeyrekte, 1.495 milyon dolarlık net gelir, 1.511 milyon dolarlık konsensüs rakamının altında gerçekleşti. Ancak, tüm markalarında daha yüksek sistem genelinde satışlar ve Tim Hortons ve Burger King segmentlerinde performans artışı nedeniyle ciro, yıldan yıla %11,8 arttı.

Restaurant Brands, Tim Hortons, Burger King ve Popeye's Louisiana Kitchen olmak üzere üç segmentte faaliyet göstermektedir.

2021'in üçüncü çeyreğinde, Tim Hortons'taki gelirler, önceki yılın çeyreğine göre %16,1 artarak 885 milyon $ oldu. Sistem genelindeki satışlar, önceki yılın çeyreğindeki %13,7'lik düşüşe karşı yıllık %11,1 arttı. Segmentteki kompozisyonlar, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %12,5'lik düşüşe kıyasla, yıldan yıla %8,9 arttı. İncelenen çeyrekte, net restoran büyümesi önceki yılın çeyreğindeki %1'e kıyasla %4,1 olarak kaydedildi.

Burger King'in gelirleri 2021'in üçüncü çeyreğinde 467 milyon dolar olarak gerçekleşti ve önceki yılın çeyreğine göre %7,9'luk bir büyüme gösterdi. Segmentteki sistem genelindeki satış büyümesi, önceki yılın çeyreğindeki %7,9'luk düşüşe karşı yıllık %12,3 arttı. Comps, önceki yılın çeyreğindeki %7'lik düşüşe karşı yıllık %7.9 arttı. Üçüncü çeyrekte, net restoran büyümesi, önceki yılın çeyreğindeki %2,4'lük iyileşmeye kıyasla %1,3 oldu.

Popeye's Louisiana Kitchen, 2021'in üçüncü çeyreğinde önceki yılın çeyreğine göre %1,2 artışla 143 milyon dolar gelir bildirdi. Sistem genelinde satış büyümesi, önceki yılın çeyreğinde kaydedilen %21.5'lik büyümeye kıyasla, yıllık %4.4 olarak gerçekleşti. Net restoran büyümesi, önceki yılın çeyreğindeki %7,1'lik büyümeye kıyasla %5,5 olarak gerçekleşti. Segmentteki bileşenler, önceki yılın çeyreğindeki %17,4'lük büyümeye karşı %2,4 azaldı.

Credit Suisse, Restaurant Brands International için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi verdi ve 73$ hedef fiyat belirledi. CS’e göre, Burger King amiral gemi olmaya devam etse de, Tim Hortson ve Popeyes’ın büyümeye olan katkılarının artarak devam ediyor. CS yatırım önerisinin merkezine, şirketin bayi sayısını büyütmekteki benzersiz yeteniği yerleştiriyor. Şirketin, kahvaltı gelirleri Kovid öncesi seviyeye kadar toparlanıp, Öğle Yemeği gelirleri Kovid öncesi rakamların üzerine çıksa da Akşam ve Gece gelirleri halen Kovid Öncesi dönemin gerisinde kaldı. Şirket, Burger King’in %1,6 azalan ABD aynı mağaza gelirlerin arttırmak için kampanya etkisine, dijital yapıya, menüye ve imaja tekrardan odaklanacağı yeni stratejisini uygulamaya koydu. Ayrıca; Restaurant Brands International Inc 2021'in ikinci çeyreğinin sonunda 22 hedge fon portföyündeydi. Bu istatistik için tüm zamanların en yüksek seviyesi 59.

Şirket için 2 analist ‘’Güçlü Al’’; 5 analist ‘’Al’’ ve 5 analist ‘’Tut’’ önerisinde bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi ise bulunmuyor. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 62,51 $ -100 günlük ağırlıklı ortalaması 63.89 $ -200 günlük ortalaması ise 64.25 $. 1 yıl içerisinde en yüksek gördüğü seviye 71.12 $- en düşük seviye ise 51.12 $.  Analistlerin şirketle ilgili beklentisi ise 70.90 $ civarında.  Şirketin temettü ödemesi 20 Aralık’ta olacak;  mevcut temettü verimi ise % 3,68.

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Facebook şirket ismini değiştirecek mi?

Netflix hisselerinde Squid Game heyecanı!

İyi olan kazansın!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)