E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Erdoğan ve Türkiye’nin yeni yılını kutladı---

Putin, Erdoğan ve Türkiye’nin yeni yılını kutladı

Putin, Erdoğan ve Türkiye’nin yeni yılını kutladı
30 Aralık 2022 - 14:57 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yeni yıl tebriğini iletti.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiği yeni yıl tebriği mesajında, ülkesi ile Türkiye’nin ‘karşılıklı yarara dayanan ilişkilerinin uluslararası durumdaki güçlüklere karşın dinamik bir biçimde gelişmekte olduğunu’ kaydetti.

Putin, geçen yıl içerisinde Rusya ile Türkiye’nin işbirliklerini pek çok alanda geliştirmeyi başardıklarını vurguladı.

Putin, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşası ve Türkiye’de bölgesel bir gaz aktarım merkezi kurulması gibi bölgenin enerji güvenliğini uzun vadeli olarak koruyacak büyük ortak projelerimiz başarılı bir biçimde gerçekleştiriliyorlar” ifadelerini kullandı.

Rusya lideri, ‘Rusya ve Türkiye’nin beraber hareket ederek ikili işbirliğini halklarının menfaatleri doğrultusunda ve Avrasya’da istikrarı ve güvenliği güçlendirmek için geliştirmeyi başaracaklarına inandığını’ da sözlerine ekledi.

Kremlin’in açıklamasına göre Rusya lideri, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a da bir yeni yıl tebriği mesajı iletti. Putin, Esad’a mesajında ‘Suriye’nin egemenliği, birliği ve toprak bütünlüğünü değişmez bir biçimde desteklemeyi sürdüreceklerini’ kaydetti.

Putin’in ayrıca, Çin, Hindistan ve Vietnam liderlerine de birer yeni yıl tebriği mesajı gönderdiği belirtildi.
Bununla beraber Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı’nın ülkesine yaptırım uygulayan ve resmen ‘hasım ülke’ olarak kabul edilen ABD, Almanya ya da Fransa gibi ülkelerin liderlerine ise yeni yıl tebriği iletmeyi planlamadığını söyledi.

Peskov, Putin’in görevde olan Avrupalı liderler içinden sadece Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Sırbistan Devlet Başkanı Vuçiç’e birer yeni yıl tebriği ilettiğini ifade etti.

Putin tüm dünyaya duyurdu: Biz hazırız

 

Putin'e soruşturma talebi

 

Putin'den 'Patriot' çıkışı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN30 Aralık 2022 16:05

    Cumhur ittifiaki seçimi kayıp etsin rusya bize yüz çevirir düşman olur , dogalgaz petrol vermez ticareti bitirir turist dahi göndermez.