E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'e soruşturma talebi---

Putin'e soruşturma talebi

Putin'e soruşturma talebi
24 Aralık 2022 - 11:28 borsagundem.com

Rus muhalif, Ukrayna işgalini 'savaş' olarak niteleyen Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında soruşturma başlatılmasını istedi

Rusya'da bölgesel meclis üyesi muhalif bir politikacı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki çatışmayı tanımlamak için "savaş" kelimesini kullanması nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti. 

"Savaş" kelimesini kullanarak Rus liderin "kendi yasalarını çiğnediğini" ileri süren Nikita Yuferev, sistemin "sahtekarlığını" ortaya çıkarmak için başvuruda bulunduğunu ifade etti.

İşgali alenen savaş olarak nitelendiren Putin muhaliflerinin ağır cezalara çarptırıldığını söyleyen politikacı, yazdığı açık mektupta başsavcı ve içişleri bakanından "(Putin'i) Rus ordusunun eylemleri hakkında yalan haber yaymaktan yasalar çerçevesinde sorumlu tutmalarını" istedi.

Şubat ayının sonunda Ukrayna'yı işgal kararı veren Vladimir Putin yaşananları "savaş" yerine "özel askeri operasyon" olarak tanımlamış ve savaş kelimesini kullananları ağır para ve hapis cezalarına çarptıracak yasaları yürürlüğe sokmuştu. 

Fakat perşembe günü gazetecilere verdiği bir demeçte Rus lider, "Amacımız askeri çatışma çarkını döndürmek değil, tam tersine bu savaşı sona erdirmek" diyerek üslubunda değişikliğe gitmişti.

Putin'in doğduğu şehirdeki bölgesel meclis üyesi muhalif politikacı Nikita Yuferev, yasal itirazının bir yere varmayacağını bildiğini ifade ederek, "Bunu yapmamın nedeni, onun (Putin) kabul ettiği ve imzaladığı ancak kendisinin uymadığı bu yasaların çelişkisine ve adaletsizliğine toplumun dikkatini çekmek" dedi.

Muhalif politikacı Ilya Yashin bu ay ordu hakkında "yanlış bilgi" yaydığı gerekçesiyle 8 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı. Temmuz ayında bir başka yerel meclis üyesi Alexei Gorinov da işgali eleştirdiği için yedi yıla mahkum edildi.

Putin'den 'Patriot' çıkışı

Putin'den Belarus'a kritik mesajlar

Putin komutanlar ile buluştu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)