E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Aliyev ve Paşinyan Moskova'da bir araya geldi---

Putin, Aliyev ve Paşinyan Moskova'da bir araya geldi

Putin, Aliyev ve Paşinyan Moskova'da bir araya geldi
26 Mayıs 2023 - 06:22 borsagundem.com

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Moskova'da gerçekleştirdiği toplantının ardında konuşan Rusya Devlet Başkanı Putin, Azerbaycan-Ermenistan ihtilafının çözüme doğru gittiğini açıkladı.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı’nda önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Bu toplantıların ardından üç liderin bir araya geldiği toplantının başında Putin konuşma yaptı.

Putin, toplantı davetine icabet edildiği için minnettar olduğunu belirterek "Bunun uzun süredir konuştuğumuz bazı konuların pratikte çözümü için iyi bir prolog olmasını umuyorum." dedi.

Bu formatta yapılan toplantıda pek çok kazanımlar elde ettiklerine dikkati çeken Putin, 2020’de çatışmaların sona erdiğini, ekonomik ve ulaşım bağlantılarının açılması, sınırların belirlenmesi ile ilgili çalışmaların başladığını hatırlattı.

Putin, "Bazı zorluk ve sorunlara rağmen genel olarak durum çözüme doğru gidiyor. Bunlardan bir tanesi ulaşım bağlantılarına yönelik çalışmalar. Hâlâ çözülemeyen sorunlar var, ancak bence bunlar sadece teknik nitelik taşıyor." diye konuştu.

Terminoloji konusundaki anlaşmazlıkları da işaret eden Putin terimlerin gerçekleri ve olayları doğru şekilde anlatması gerektiğini dile getirdi.

Putin, "Ancak Ermenistan Başbakanı ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı olarak üçümüzün de görüşüne göre, bunlar aşılabilir engeller, genel olarak bu sorunlar yok, bunlar tamamen teknik meseleler.” ifadesini kullandı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan Başbakan Yardımcılarının bir hafta sonra bu konuları görüşmek ve çözmek üzere bir araya gelmesini öneren Putin, bu toplantının gelecek hafta yapılması hususunda Aliyev ve Paşinyan’ın da onayını aldı.

Putin, "Bu, henüz çözülmemiş sorunların çözüleceğine dair umut veren iyi bir anlaşma." değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'nın başkentindeki üçlü toplantı toplam 20 dakika sürdü.

Putin'den kritik döviz kararı

 

Putin'i kartallar mı koruyacak

 

Kremlin: Bu saldırı Putin'e suikast girişimi

 

Paşinyan ile Aliyev Brüksel'de bir araya geldi

 

Aliyev: Bir millet iki devlet tek yumruk

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )26 Mayıs 2023 11:14

    ...savaşlar oldu. gümrü anlaşması osmanlı dağılmayan kazım paşa ordusu ile ermenileri soykırım larını köy basmalarını sivilleri osmanlının en zor dönemınde öldürmesini mondros dağıt ordunu dediği halde dağıtmamış ve türk millerini doğuda korumuştur. Ruslar-osmanlı bir nevi anlaşmayapmış doğu sınırı çilmiştir. istanbul işgalde samsuna çıkış,kongreler, ilk kıvılcımlar olacak... bu evrede maraş,urfa,..izmide yunan askeri vb. 7 düvel işgalde. ingilizler vb ermenistan gel mandam ol, senin toprakların ülken bende mesjaı verecektir. Rusya höytt karışmaıyn sınırlarıma, biz anlaşmamızı çektik ve yaptık demiştir. ermenilerde zaten mandayı kabul etmemiş, bir anlaşma imzalar osmanlı toprakala bedava konarım demiştir... yıl 2023 rus-ukrayna savaşı sürüyor bayadır. yeni bir cephe olmasın diye rusya olaya dail olup, uzlaştırıp ateşkese uyun kulak çekerim mesajı veriyor, gücü ukraynada çünkü..stratejı bu