E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaProjeye dayalı menkul kıymetler tebliği yayımlandı---

Projeye dayalı menkul kıymetler tebliği yayımlandı

Projeye dayalı menkul kıymetler tebliği yayımlandı
17 Temmuz 2021 - 14:52 borsagundem.com

Projeye dayalı menkul kıymetler, bunların ihracı ve proje finansman fonlarının kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin esasları düzenleyen Sermaye Piyasası Kurulu tebliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından bugün Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Projeye dayalı menkul kıymetler tebliği’ ile birlikte kamu projelerinin sermaye piyasası araçlarıyla finanse edilebilmesine yönelik düzenleme getirilmiş oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Projeye Dayalı Menkul Kıymetler Tebliği’ ile projeye dayalı menkul kıymetler ve bunların ihracı ile proje finansman fonlarının kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin esaslar hakkında bilgi verildi.

TÜRKİYE’DE KURMAK ZORUNLU
Bu tebliğe göre, proje finansman fonu portföyüne kaynak kuruluşlardan devralınacak, projenin farklı kesimleri dâhil olmak üzere tek bir projenin veya projenin kesintisiz yürütülmesi için yapımı zorunlu olan ilişkili bir projenin, bir kaynak kuruluşun bağlı olduğu konsorsiyumun aynı nitelikteki projelerinin gelir ve diğer hakları karşılık gösterilerek ihraç edilebilmenin önü açıldı.

Düzenlemeye göre Fonun Türkiye'de kurulması zorunlu olacak. Ayrıca fonun, projeye dayalı menkul kıymet ihracı amacı dışında kurulaması ve kullanılması da yasaklandı.

Çin kökenli menkul kıymetlere baskı sürüyor

Menkul kıymet fonlarına sermaye girişi sürüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşünce adamı17 Temmuz 2021 17:33

    Kanal istanbul projesi ile ilgili menkul kıymet ihracı düşünüyor olabikirler. Böyle bir menkul kiymet ihracı olursa vakıf menkul kiymet yatırım üzerinden yapılabilir.