E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPrens Selman sürgündeki ismin çocuklarını rehin aldı---

Prens Selman sürgündeki ismin çocuklarını rehin aldı

Prens Selman sürgündeki ismin çocuklarını rehin aldı
25 Mayıs 2020 - 11:34 borsagundem.com

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed'in, yaklaşık üç yıl önce yurt dışına kaçan üst düzey bir yetkilinin ülkeye geri dönmeyi reddetmesi üzerine çocuklarını rehin aldığı öne sürüldü.

Suudi Arabistan’da son yıllarda kraliyet ailesi üyelerine ve çok sayıda üst düzey yetkiliye yönelik olarak gerçekleştirilen cadı avından kaçan üst düzey bir yetkili, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın hedef tahtasına oturdu.

Aksam.com.tr’nin BBC’den aktardığı habere göre, Veliaht Prens Muhammed’in, Suudi Arabistan’a dönmeyi reddeden eski bir üst düzey istihbarat yetkilisi olan Dr. Saad el Cabri’nin iki çocuğunu rehin aldığı öne sürüldü.

İddia sahibi olan Cabri’nin büyük oğlu Halid, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 arabada bulunan 50 kadar güvenlik görevlisinin, ailesinin Suudi Arabistan’daki evini basarak 20 ve 21 yaşlarındaki iki kardeşini kaçırdıklarını söyledi.

Babasıyla birlikte yaklaşık üç yıldır Kanada’da sürgün hayatı yaşayan Halid, Riyad’daki evlerinde derinlemesine araştırma yapıldığını, güvenlik kameralarındaki disklerin söküldüğünü ve hiçbir suçlama ya da açıklama yapılmaksızın kardeşlerinin götürüldüğünü anlattı.

Babasının Suudi Arabistan’a dönmesi noktasında baskı yapmak için kardeşlerinin kaçırıldığına inandığını ifade eden Halid, “Kardeşlerimin yaşayıp yaşamadığını bile bilmiyorum. Babam ülkeye dönerse hemen tutuklanacağına şüphe yok. İstedikleri herhangi bir yalanı üzerine yapıştırabilirler.” dedi.

Dr. Saad el Cabri kim?

Kral Abdullah bin Abdülaziz’in öldüğü 2015 yılına dek Suudi Arabistan’da bakanlığın yanı sıra pek çok üst düzey devlet kademesinde görev alan Dr. Saad el Cabri, yapay zeka üzerine doktora çalışması bulunan ve Batılı istihbarat ajanslarıyla yakın irtibat halinde olan bir isimdi.

Ülkenin eski Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif’e yakınlığıyla bilinen Dr. Saad el Cabri, Kral Abdullah’ın ölümünden sonra Selman bin Abdülaziz’in tahta geçmesiyle birlikte güçlenen ve İçişleri Bakanı olarak atanan Muhammed bin Selman ile anlaşamamıştı.

Özellikle Suudi Arabistan’ın Yemen’deki iç savaşa müdahale etmesine karşı çıkan Dr. Saad el Cabri, 2017 yılında Muhammed bin Selman tarafından gerçekleştirlen ve Veliaht Prens olarak atanmasıyla sonuçlanan saray darbesinin ardından Kanada’ya kaçmıştı.

ABD-Çin gerginliği yatırımcıların ilgisini çekmiyor

Alman ekonomisi Kovid-19 etkisiyle küçüldü

Pekin: ABD, Çin'i Soğuk Savaş'a sürüklüyor

Vietnam’da önlemler kalktı! Yollar doldu taştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Canımsıkıldı25 Mayıs 2020 20:31

    Kaşıkçının oğlu iki paraya bu deyyusları affetti babanı kebap yapacaklar sormak lazım ne cevap verdi nasıl bir mantığı var Ayrıca bu yavşakların elinde manyak abd tahvli var ama neyapar lar hiç kralı biz koruyoruz diyor trump hani sokalaraki deynekçiler gibi zorla park parası ve lakin bu adamlırın ciğeri beş para etmez

  • Abbasi emevili sina25 Mayıs 2020 19:04

    Nezaketten uzak diliniz İslam'la örtüşmüyor. Aşağıdaki yorumumu haklı çıkardı hayatında bir kere meal okumamış, üstünde düşünmemiş , dili naiflikten, peygamber lisanından uzak Müslümanımsılar. Herkesin cehennemi kendine, herkes kendi odununu kendi götürecek. Sen önce bir kendini kurtar sonra ona buna ders verirsin. Bu örnek olmayan yaşam tarzınızla hangi inançsız size bakıp örnek alacak zaten. Mümin değilsin kime ne anlatıyorsun kardeş

  • Vatandas25 Mayıs 2020 17:43

    Allah u teala soyle diyor ben insanlari bir kazanc elde etmek icin yaratmadim onlara rahmet etmek icin yarattim. İnsana ilim yonunden cok az sey verilmis yorum yaparken o findik icini doldurmaz aklinizla yaraticiya dil uzatmayin icindeki bokla dolasirsin ve hergunde doldurursun cehennem agzini acmis sakinlerini bekliyor islam dusmanlarini ve ayrica senin gibi iki yuzluleri yol yakinken tovbe et atesten kurtar kendini cahil cuhala

  • azmi25 Mayıs 2020 16:03

    Gazetecinin katli emrini veren  değil miydi bu entarili. Hakkında soruşturma bile açılmadı. Ne kötü

  • Kabul Müdürü25 Mayıs 2020 14:35

    Selmanın yaptıkları kabul edilemez.

  • Halit25 Mayıs 2020 12:41

    2020 ye cellat atamayın

  • Elma25 Mayıs 2020 12:26

    Salman dünyanın en tehlikeli insani. 

  • Abbasi emevili sina25 Mayıs 2020 12:22

    Müslümanların hepsi cennete gideceğine inanıyor. Kelime-i şahadet getir ne halt yersen ye, cehennemde de yansan sonra cennete gideceksin. Kâfirler ise ne kadar iyi insan olursa olsun sonsuza kadar cehenneme gidecekler. Çünkü onlar kafir coğrafyasında, o tip ailelerde doğdu. Ne hikmetse herşeyi buluyorlar bir İslamı bulamıyorlar. Müslümanlar da ne hikmetse ilim irfan yok, bir Allah'ı bulmuşlar, bulmak da değil zaten okumak dusunmek yok, bu coğrafyada doğup üstüne konmuslar diyelim. Çoğuna imkan versen, güç versen suudiler gibi böyle şeyler yaparlar. Bu kadar kötülükle cennete gideceğini düşünmek için baya hastalıklı olmak lazım. Yaratıcı bu kadar adaletsiz mi ki cahilleri, kötüleri cennete doldur, okuyan bilimle uğraşanları cehenneme koy.

  • Abbasi emevili sina25 Mayıs 2020 16:33

    Benim Allahla, peygamber sav ile ilgili bir eleştirim yok. İnsanların ikiyüzlülüğünü eleştirdim, müslümanların örnek şahsiyet olmayışını. Bu demek değildir tüm müslümanlar kötü. Ama gerçekten İslam'a göre yaşasaydık bu halde olmazdık. Üstünlük ahlak ve takvadadır

  • Takva25 Mayıs 2020 15:14

    Bu hadsiz açıklaman tarihden kaynaklı bir sıkıntından olsa gerek,zira İslam kimsenin şahsına özel değildir,dilersen sana bile yer var,Hz Hamzayı şehit eden vahşi daha sonra gelip müslüman olmuştur,hiç kimse de ona mukavemet göstermemiştir dolayısı ile İslam senin zırvalıklarınla yaşayanların değil tam tersine hoşgörü,tevazu,kibirden uzak takva üzerine kuruludur,kişinin yaşayışı kendisini bağlar nitekim Allah CC sevgili peygamberine bile sen onların üzerine bir vekil değil sadece uyarıcısın diye belirtmiş,kısası sen işine geldiği yerden bakıyorsun,veya bu kızgınlığının sebebi Maide 54. Ayet Türkleri işaret ettiği içindir tamda öyle düşünüyorum çünkü Allah Türkleri sever bizde onu severiz,gerekirse malımızda canımızda fedadır umulurki gerek olmaya,sana tavsiyem tövbe etmendir çünkü yüce Allah bulunmaz o isterse kendisini her zaman belli eder,tıpkı covid de olduğu gibi mülk kiminmiş herkes öğrendi hemde gözle görünmeyen canlıdan ders alarak!

  • İşçi25 Mayıs 2020 14:22

    Önce İSLAMI anla ondan sonra düşünceleri paylaş bence yoksa böyle çok aptal duruyorsun.

  • Nedim25 Mayıs 2020 13:57

    O kadar basit değil!   Kendini yanlış şartlandırma!  Kuran ı meal olarak okumanı tavsiye ederim!  Allah ın verdiği nimetlerle şirke ve küfre düşen hatti zatında şımarıp azan kavimlerden ve cezalandırılan  insan karakterlerinden bahsedilir!   Örneğin  bağ  sahipleri kıssasını oku biri Allah ın verdiği ile yetinip şükrediyor malı daha çok olan ötekisi ise öyle şımarıyor ki Kıyametin bile kopacağını sanmam kopsa bile Rabbim beni bundan daha iyi bir yere koyar'' diyerek kendine bir mutlakiyet veriyor!  Netice de akıbeti perişan ve rezil oluyor. Bir de bir ayette sizden olmayan ama size zarar vermeyenlere adalet ile hüküm etmenizde sakınca yoktur anlamında ayet te var!  Yani oku araştır öğren şirke bulaşıp batanların sonu ne olacak görürsün.

  • mantık25 Mayıs 2020 12:07

    Ulan sen ne şerefsiz köstebeksin!  Yezid in vücut bulmuş hali! 

  • Takva25 Mayıs 2020 15:15

    Öyle cevap vermeyin amaçları bu tarz cevaplar almak zaten.