E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD-Çin gerginliği yatırımcıların ilgisini çekmiyor---

ABD-Çin gerginliği yatırımcıların ilgisini çekmiyor

ABD-Çin gerginliği yatırımcıların ilgisini çekmiyor
25 Mayıs 2020 - 11:20 borsagundem.com

ABD-Çin ilişkilerinin tekrardan bozulmaya başlamasına rağmen ABD’nin ana endeksleri geçtiğimiz haftayı %3 oranında yükselişle kapattı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD-Çin ilişkileri korona virüs öncesinde olduğu gibi tekrardan manşetlerdeki yerini aldı. Borsalardaki geçen haftaki yükseliş ise yatırımcıların jeopolitik risklerle yeterince ilgilenmediğini gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ay başında Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığına ilişkin kanıtları gördüğünü söylemesi üzerine ikili ilişkiler tekrar bozulmaya başladı. ABD, Çinli telefon şirketi Huawei’ye yeni kısıtlamalar getirirken, Senato da, Alibaba Group Inc. ve Baidu Inc. gibi Çinli şirketlerin ABD borsalarında listelenmesine engel oluşturabilecek yasa teklifini geçen hafta ezici bir çoğunlukla onayladı. Oklar Hong Kong’a çevrilmiş durumda.

Eurasia Group’un Kurucu Başkanı Ian Bremmer geçtiğimiz gün CNBC’ye verdiği röportajda iki ülke arasındaki gerginliğin devam edeceğini ve bu durumun dünya ekonomisi için iyi olmayacağını söyledi.

Borsalar ise korona virüs pandemisinin sebep olduğu kısıtlamaların kaldırılmasına fazla odaklandığı için iki dev arasındaki mücadeleye yeterince önem vermiyor.

Ally Invest’in Baş Yatırım Stratejisti Lindsey Bell’e göre muhtemel korona virüs aşı veya tedavisinin borsaları kısa vadede yukarı yönde fiyatladığını ve ABD-Çin ilişkilerin ise uzun vadede aşağı fiyatlıyor. Borsalar ise kısa vadeye odaklanmış durumda.

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde Dow Jones endeksi yatay seyrederken S&P 500 endeksi %0,23 ve Nasdaq endeksi %0,42 oranlarında değer kazandı. Üç ana endeks de haftayı %3’lük kazançla kapattı. Küçük şirketlerin borsa performansını ölçen Russell 2000 endeksi ise geçtiğimiz hafta %7,6 oranında değer kazandı.

Pekin: ABD, Çin'i Soğuk Savaş'a sürüklüyor

Ayı piyasası rallisi mi yoksa yeni bir boğa piyasası mı?

Asya borsaları alıcılı seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)