E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiPowell'dan yüksek enflasyonla mücadele mesajı---

Powell'dan yüksek enflasyonla mücadele mesajı

Powell'dan yüksek enflasyonla mücadele mesajı
01 Aralık 2021 - 20:00 borsagundem.com

Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, yüksek enflasyonun kalıcı olmasını engellemek için Fed’in araçlarını kullanacağını söyledi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde yaptığı konuşmada, ABD’de yüksek enflasyona ve ücret artışlarına değindi.

ABD’de çalışan ücretlerinin özellikle en düşük ücret alan işçiler için arttığını söyleyen Powell, artışların daha yüksek bir enflasyon oranına yol açabilecek hızda olmadığını söyledi.

Powell açıklamasında, "Ücretlerin önemli ölçüde arttığını gördük. Daha yüksek enflasyona yol açabilecek rahatsız edici bir oranda yükseldiklerini görmüyoruz, ancak bu çok dikkatli bir şekilde izlediğimiz bir konu haline geldi." ifadelerini kullandı.

ABD ekonomik toparlanmasının diğer büyük ekonomilerden daha güçlü olduğunu dile getiren Powell, “Sizi temin ederim ki, yaşadığımız bu yüksek enflasyonun kalıcı olmasını engellemek için araçlarımızı kullanacağız." dedi.

S&P'den Türkiye'nin büyüme tahminlerine yukarı yönlü revize

Doktorlara zam önergesi TBMM'de kabul edildi

3 hisseye VBTS kapsamında tedbir getirildi

Müdahale sonrası gözler yarınki kritik toplantıya çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçkar KAPLANI01 Aralık 2021 21:23

    ABD başta olmak üzere bütün devletler karşılıksız para basıyor, neyin mücadelesini vereceksiniz? Dünyanın çivisi çıkmış hiç bir hükümette devlet ciddiyeti yok. Herkes kendi kuralını koyup, oynuyor. Kriptolara trilyon dolarlar akıyor ve bu sanal paraların hiç bir karşılığı olmadığı gibi dünyanın enerjisini kullanıp bir de çevre kirliliğine sebep oluyorlar. Adamlar uyduruk şifreler yükleyip bu şifreleri çözüyorum diye insanlardan para topluyorlar. Ondan sonrada çoğu pulu pırtıyı toplayıp ortadan kayboluyor. Devlet ciddiyeti, insan saygınlığı en büyük ihtiyaç günümüz için ama nerdeeee.

  • RAMO CANCAN01 Aralık 2021 20:50

    Daha çok yıllarca mücadele verirsiniz batmış durumdasınız da ağlayanınızda olmayacaktır.