E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPowell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var---

Powell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var

Powell: Toparlanmaya ilişkin ciddi belirsizlik var
16 Haziran 2020 - 17:36 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, ekonomik toparlanmanın zamanlamasına ve gücüne ilişkin ciddi belirsizlik olduğunu söyledi

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd16 Haziran 2020 19:30

    galiba herkes toparlanmanın çok zor olacağını biliyo ama moraller bozulmasın diye fan fin fon gibi..

  • ekonomist/stratejist 16 Haziran 2020 18:44

    FED Başkanı Powell geçen hafta sıfır faizi 3 yıl boyunca sabitleyeceğiz dediği anda anlamıştım zaten. Bir de dünkü açıklama iyice işin rengini belli etti şirketlerin tahvillerini alacak. Yani 3 yıl boyunca ABD piyasasına bol likitide akıtacak adeta dolar pompalayacak. Açıkçası bu işin uzun süreceğinin ve toparlanmanın benim en başından beri söylediğim U şeklinde olacağının resmi ilanıdır. Belki ABD, İngiltere gibi ülkeler için W olabilir ancak bizim gibi ülkeler için kesinlikle U şeklindedir. Küresel ekonomi için hiçbir zaman V şeklinde hızlı bir çıkış beklenmiyor Powell bunu ilan etti. IMF Başkanı Georgieva beklentilerinin üzerinde kötü bir tabloyla karşı karşıyayız dedi. 2020 çöküş, 2021 yatay, 2022 yükseliş en baştan beri belirttigim toparlanma böyle olacak. Bazı ekonomist zanneden andavallar hani ekonomist dergisindeki gibi yılın ilk yarısı çöküş ve yılın ikinci yarısı hızlı yükselişti. Sizin kılavuzunuz dergi olsun ama benim kılavuzum reel ekonomi.