E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell öncesinde küresel piyasalarda risk iştahı bozuk ---

Powell öncesinde küresel piyasalarda risk iştahı bozuk

Powell öncesinde küresel piyasalarda risk iştahı bozuk
07 Mart 2023 - 09:18 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Powell’ın sunumu öncesinde küresel piyasalarda risk iştahının bozuk olduğunu takip ediyoruz. ABD 10 yıllık tahvil getirileri ise +4’ün altındaki seyrine devam ediyor.

ABD endeksleri yataya yakın karma bir görünümdeydi. Nasdaq endeksi negatif ayrışırlen S&P500 ve Dow Jones sendeksleri Goldman Suchs’ın Apple’a ‘AL’ tavsiyesi vermesiyle pozitif tarafta yer aldı. ABD vadeliler pozitif işlem görüyor.

Avrupa endeksleri %1’i aşan yükselişle işlemlerini sonlandırdı. Doğalgaz vadelilerinde görülen sert düşüş endekslere pozitif etkiye katkı sağladı.

Asya endeksleri pozitif işlem görüyor. Makro ekonomik verilere bakığımızda ise G.Kore’de son çeyrek büyümesi %1,4’ten %1,3’e geri çekildi. Japonya’da reel ücretleri %4,1 düşüşle 8 yılın zirvesine çıktı. Çin’deki ithalat %10,2, ihracatta ise %6,2 düşüş kaydedildi.

BIST100 Endeksi dünü 179.92 (% 3.45) puanlık yükseliş ile 5.392 seviyesinden ve 97.682 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. Çıkışa banka hisseleri öncülük ederken genele yaygın ve hisse bazlı hareketliliğin yoğun olduğu bir gün yaşanırken işlem hacminde de artış yaşandı. Döviz kurlarında yatay seyir devam ediyor.

Bugün ve yarın Powell’ın sırasıyla senato ve temsilciler meclisindeki konuşmasını takip edeceğiz. Sunum geçtiğimiz hafta paylaşılmış olmasına rağmen soru-cevap kısmının önemli olacağı görüşündeyiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar Powell'ın konuşması öncesi temkinli

 

Borsada kritik destek ve direnç seviyeleri

 

Borsada hedef 6 bin puan

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)