E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Portekiz'de kurtarma yolunda'---

'Portekiz'de kurtarma yolunda'

'Portekiz'de kurtarma yolunda'
28 Ocak 2014 - 07:02 borsagundem.com

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, Portekiz'in kurtarma programının sorunsuz devam ettiğini açıkladı

Eurogroup Başkanı Jereon Dijsselbloem, Portekiz'e verilen kurtarm programının 10'ncu gözden geçirme sonuçlarının programın rayında olduğuna işaret ettiğini bildirdi. Dijsselbloem, Eurogroup olarak Portekiz hükümetinin Anayasa Mahkemesi'nin kamu emekli maaşlarına ilişkin kararını telafi edecek yeterli tedbir ortaya koyduğuna ikna olduklarını vurguladı.
Brüksel'de düzenlenen Eurogroup toplantısının ardından açıklama yapan Dijsselbloem, Porteki'in son tahvil ihracında gösterdiği başarıyı memnuniyetle karşıladıklarını, bu ihracın piyasalara yeniden giriş yolunda önemli bir ilk adım olduğunu belirtti. Portekiz'in kurtarma programı tamamlanmadan önce 2 gözden geçirme daha yapılacağına işaret eden Dijsselbloem, toplantıda Portekiz'in programdan çıkış
stratejisinin müzakere edilmediğini vurguladı. Dijsselbloem, Portekiz'in kurtarma programının Mayıs ayında tamamlanacağını da hatırlattı.
Dijsselbloem açıklamasında, Eurogroup'un İspanya'yı da görüştüğünü finan sektörü yardım programının 5. ve son gözden geçirmesinin sonuçlarının değerlendirildiğini ve programın 22 Ocak'ta başarı ile sona emesini memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.
Dijsselbloem, İspanyol hükümetini bankacılık sektörünün dışındaki alanlarda da reform ivmesini koruması için cesaretlendirdiklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)