E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPortekiz kemer sıkmaya devam edecek---

Portekiz kemer sıkmaya devam edecek

Portekiz kemer sıkmaya devam edecek
16 Ekim 2013 - 11:58 borsagundem.com

Portekiz hükümeti, 2014 yılı bütçesinde 3 milyar 900 milyon avroluk tasarruf öngörürken, memurların ve emeklilerin maaşlarında yine kesinti yapılacak

Portekiz Maliye Bakanı Luis Alburquerque, hükümetin hazırladığı 2014 yılı bütçesini sundu.

2011'de 78 milyar avroluk finans yardımı aldığı Troyka ile yapılan anlaşma gereği bütçe açığını 2014'te yüzde 4'e indirmek zorunda olan Portekiz hükümeti, gelecek yılın bütçesinde 3 milyar 900 milyon avroluk tasarruf gerektiğini savundu. 2013 yılında vergileri artıran hükümet, 2014'de beklentilerin aksine vergileri düşürmeyip, kamu çalışanlarının maaşlarında kesinti yapmayı hedefliyor.

Yapılan açıklamada, Portekiz'deki tüm kamu çalışanlarının yüzde 90'ına denk gelen, aylık 600 avrodan fazla kazananların maaşlarında yüzde 2,5 ila yüzde 12 arasında değişen kesintilerin yapılacağı bildirildi.

Normalde, Portekiz'de 1.500 avrodan düşük maaş alan memur bulunmazken, 2011 yılında da memur maaşlarında bir kesinti yapılmıştı.

Hükümet ayrıca, özel sektör ile kamu emeklilerinin maaşları arasındaki farkı düşürmek için özel sektör emeklilerini de kapsayacak yeni bir kesinti paketi açıklayacağını duyurdu.

Öte yandan mevcut durumda yüzde 23 olan bar, restoran, otel gibi hizmet sektöründen alınan vergiler gelecek yıl düşürülmezken, aynı zamanda benzin, alkollü içeçecekler ve sigaraya zam yapılması öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)