E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPolis müdüründen ilginç iddia---

Polis müdüründen ilginç iddia

Polis müdüründen ilginç iddia
19 Mart 2014 - 06:24 borsagundem.com

Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, İlker Başbuğ'un tutuklanmasını Tayyip Erdoğan'ın istediğini iddia etti

Ergenekon, Balyoz, odatv ve KCK gibi önemli soruşturmalar sırasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden sorumlu olan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer, iki hafta önce Silivri Cezaevi’nden tahliye olan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasını Başbakan Tayyip Erdoğan’ın istediğini ileri sürdü.

Odatv davasından sonra görevinden alınarak polis başmüfettişliğine atanan ve geçen ay emekli olan Yılmazer, dün akşam Bugün TV’de şunları söyledi: “Ergenekon’un tüm safhalarını operasyon öncesi Başbakan ile görüştüm, bilgi verdim. Hep destekleyici oldu. Odatv soruşturması Başbakan’ın talimatı üzerine başlatıldı. Ergenekon’un bütün safhalarını en ince ayrıntılarına kadar Başbakan’a bildirdim. 

TALİMAT BAŞBAKAN’DAN

İlker Başbuğ dosyası Başbakan’a her seferinde arz edildi. Adalet Bakanı ve Başsavcıvekili ile Başbakan görüştü. Başbakan tutuklansın talimatı verdi. Başbakan’dan perspektif almadan hiçbir KCK operasyonu yapılmadı. Operasyonun tüm bilgilerini Başbakan’a aktardım, talimatını uyguladım. Tutuklamalar onun bilgisi dahilinde yapıldı. KCK soruşturmasında suça karışmış MİT’çileri yakaladık. Başbakan’a da bilgi verdim. MİT bilgi vermiyordu. 25 canlı bombayı İstanbul sokaklarında yakaladık. Şiddet eylemleri yapanların MİT ile ilişkisine rastladım. MİT biliyor ama bize bilgi vermiyor. 7 Şubat’a kadar, KCK operasyonlarından Başbakan’ın bilgisi ve talimatı vardı. Uyguladık. Ama benim ne yapıp yapmadığım o dosyalarda var. Emredersiniz efendimci olmadım.” Tutuklu eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Ali Fuat Yılmazer hakkında “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabında “Cemaatin Emniyetteki imamı” olarak yazmıştı. Yılmazer’in açtığı tazminat davası ise reddedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali işık19 Mart 2014 22:14

    26 yatan ilker paşa ne olacak peki yazık değilmi müdürbey biliyordun neden söylemedin ilk defa genel kurmay başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmekle itham edildi yazıktır nerde o savcılar yalandan yargılayanlar tarfasız olarak herkes hukuk önünde cezasını çekmeli aksitakdirde önüne gecikmez bir durum olur

  • yiğit 19 Mart 2014 21:12

    hüsnü mübarek dönemi geliyor iyi seyirler

  • nejat19 Mart 2014 19:52

    kim ne derse, ne zaman ve hangi sebeple olursa olsun doğruyu söylediği müddetçe gereken neyse yapılmalıdır... tapeleri inkar etmeyen akp de görünen o her türlü yolsuzluk, usulsüzlük var...bu düzen yıkılacak şekli ne olursa olsun...

  • heryol mubah19 Mart 2014 17:30

    Bunlardan herşey beklenir çünkü bunlar onlar

  • komando19 Mart 2014 17:05

    f tipi polis müdürü mü?

  • Alperen19 Mart 2014 17:01

    Kemal Kılıçdaroğlu'na kalırsa , Menderes'i CHP astırmadı.Kendi intihar etti

  • omer 19 Mart 2014 12:44

    meşhur olmaya mı çalışıyorsun ortalığı karıştırmak için elizden geleni ardına koyma sizi mikserciler

  • KORKMAK19 Mart 2014 11:05

    NEDEN EMEKLİLİĞİNİ BEKLEDİN BUNLARI SÖYLEMEK İÇİN. TAMAM ANLADIM KORKUYORDUN AMA BU ÜLKE İÇİN GÖZÜNÜ KARARTIP DAHA ÖNCE BUNLARI AÇIKLAYAMAZMIYDIN ? BU İLKE İÇİN CANINI FEDA ETMEYE DEĞMEZ Mİ ? YİNEDE SAĞ OLASIN BU BİLE BİR GELİŞMEDİR.