E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPKK, operasyon korkusuyla dağılıyor---

PKK, operasyon korkusuyla dağılıyor

PKK, operasyon korkusuyla dağılıyor
20 Kasım 2020 - 15:50 borsagundem.com

PKK’nın yurt içinde ve yurt dışında yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen üst düzey teröristlerin yerini, örgüt içindeki korku nedeniyle dolduramadığı öğrenildi.

MİT, TSK ve emniyet operasyonlarıyla yurt içinde ve yurt dışında ağır kayıplar veren terör örgütü PKK, etkisiz hale getirilen üst düzey teröristlerin yerini dolduramıyor. Güvenlik uzmanlarından alınan bilgilere göre, örgütte uzun süredir bulunan teröristlerin öldürülme korkusuyla Türkiye’ye gelmek istemediği, bu nedenle örgüte yeni katılan, bölgeyi bilmeyen ve tecrübesiz teröristler sözde 'komutan' olarak görevlendirildiği belirtildi. PKK’lı teröristlerin, yeni ve tecrübesiz sözde komutanların verdiği talimatları dikkate almadığı için, örgütte itaatsizlik ve başıboşluk yaşandığı ifade edildi.

Örgüt, kış üslenmesi yapmakta zorlanıyor

Terör örgütünün, MİT’in yurt içinde ve dışında kurduğu yerel istihbarat ağı ve 7/24 takipte olan İHA’lar nedeniyle kış üslenme yapmakta zorlandığı da öğrenildi. Teröristlerin TSK’nın aralıksız sürdürdüğü kara ve hava harekatları nedeniyle kırsalda da rahat hareket edemediği, kış üslenmesi adı verilen mağara ve yeraltı barınaklarına yerleşemedikleri belirtildi. Teröristlerin TSK’nın kara operasyonları ya da SİHA’lar tarafından etkisiz hale getirilmekten kurtulurlarsa, açlık, hastalık ve soğuktan ölmekten korkuyor.

Başıboşluk ve itaatsizlik yaşanıyor

Örgüt üyelerinin MİT’in yakın takibi ve TSK operasyonları nedeniyle uzun zamandır gizlenen terörist elebaşlarına da bağlılık ve güven duymadığı kaydedildi. Teslim olan ve yakalanan teröristler ifadelerinde, örgüt içinde bugüne kadar hiç olmadığı kadar başıboşluk ve itaatsizliğin yaşandığını, sözde komutanlardan gelen emirlerin yerine getirilmediği bildirildi. 

Örgüt içinde tasfiye krizi

Öte yandan Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Sincar başta olmak üzere örgütün bulunduğu bölgelerden çekilmesi için yaptığı baskı nedeniyle peşmerge ile teröristler arasında silahlı çatışmalar yaşanıyor. Suriye’de ise terör örgütü PYD/YPG’nin hem ABD hem de Rusya ile yaptığı anlaşmalarda terör örgütü PKK’yı dışarda bırakması teröristler üzerindeki baskıyı artırıyor. Terör örgütü PKK’nın ABD ve Rusya gibi küresel güçler tarafından da gözden çıkarıldığı görüşü öne çıkıyor. Bu nedenle örgütte ‘tasfiye ediliyoruz” paniği yaandığı, bu durumun hem örgüte yeni katılanların sayısını büyük oranda düşürdüğü hem de teslim olan terörist sayısını artırdığı belirtildi.

PKK’da dağılma süreci başladı

 

PKK'nın Türkiye'deki 1 numaralı ismi öldürüldü

 

ABD Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'deki PKK varlığına son vereceğiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Galip20 Kasım 2020 22:26

    Kürtlerin Türkiye de birilerinin kuklası olmadan siyaset yapmalarını bu vatanın vazgeçilmez bir parçası,özevlatları oldukları bilerek yönetime katılıp ayrılıkçı iddiaları olanları eleyip huzur içinde yaşayıp mutlu olmalarını dilerim PKK gibi başkalarının köpeği olmuş katil bir örgüt ne işe yarar canları cehenneme KÜRT TÜRK KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR

  • Feza20 Kasım 2020 16:17

    Merak ETMEYIN.. DAGILMAYIN..PKKNIN.ICERIDE ORTAKLARI VAR..HDP..CHP..IYI..SAADET..ARKALARINDA..

  • Net20 Kasım 2020 18:48

    Kardeş boş yapmayın hdp yi hiç sevmem ancak hali hazırda faaliyet gösteren siyasi bir partidir madem o kadar çok biliyorsun senin bildiklerini başkaları bilmiyormu? Neden kapatmıyorlarda devam ediyor hayatına ? Onun için burada aklınız sıra birilerine yamayacağım diye saçmalamayı kesin ha illa yamamak istiyorsan geçmişe bak yamarsın.

  • Hasan20 Kasım 2020 17:03

    HDP , terör örgütünden bağımsız harekat edebilme kabiliyetini kazanmalı. Aksi halde kCK midir nedir , içeride taraftarı fazla olan gruptan kurtulamaz. Taraftar derken , Kobani olaylarını hatırlayın, sokağa kimler çıkıyor, anlayın. Öteki partileri de ötekileştirmeyin, hepsinin hükümet olma veya orada yer alma çabası  var. Önceleri örgütle açılım altında bir araya gelinmedi mi, bir moka yaramadı ya. 

  • Vb20 Kasım 2020 16:09

    Yaaaa demek öyle şaşırdım şimdi demek sonunda merkezin bağımsız olduğunu anladınız ee hani orda bir adam tek başına karar veremezdi öyle diyordunuz :)))))) her zaman ki gibi deneme yanılma vs vs.

  • Vb20 Kasım 2020 19:54

    imitasyon seni