E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'deki PKK varlığına son vereceğiz---

ABD Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'deki PKK varlığına son vereceğiz

ABD Suriye Özel Temsilcisi: Suriye'deki PKK varlığına son vereceğiz
05 Kasım 2020 - 12:00 borsagundem.com

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ülkesinin Suriye’deki PKK varlığına son vermeye çalıştığını söyledi

Jeffrey, ABD’deki başkanlık seçiminin ardından olası Suriye politikalarına ilişkin Syria Direct haber sitesine değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü vurgulayan Jeffrey, “PKK kadrosunun Suriye’den çıktığını görmek istiyoruz. Bu, Türkiye ile Suriye’nin kuzeydoğusunda var olan gerginliğin temel nedeni. Biz bu gerginliği azaltmak istiyoruz. Çünkü kuzeydoğu dışındaki tüm bölgelerde Türkiye ile çok yakın koordinasyon içinde çalışıyoruz. Kuzeydoğuda bile dediğim gibi Türkiye ile askeri açıdan bir anlaşmamız var” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin PKK ile ilgili endişeleri olduğuna dikkati çeken Jeffrey,  bu konudaki çözümün PKK varlığını azaltmak ve nihayetinde ortadan kaldırmak için çalışmak olduğunu vurguladı.

Suriye’nin kuzeydoğusunda DEAŞ’a karşı istikrarlı bir üsleri olmasını istediklerini belirten Jeffrey şöyle devam etti;

“Bu iş yerel ortaklar gerektirir. Yerel ortaklar, askeri ortağımız olarak Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ve oradaki sivil yönetimdir. Bir sivil idare olmalı, çünkü rejim 2013’te o bölgeden çekildi. Bu nedenle, pratik amaçlar için bu ittifaktaki Arap ve Kürt unsurları, oradaki operasyonlarımızı istikrara kavuşturmak ve kolaylaştırmak amacıyla birlikte çalışmaya, gücü paylaşmaya ve aralarındaki farklılıkları çözmeye çalışmaya teşvik ediyoruz.”

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, ABD’nin, Suriye krizine yönelik siyasi bir çözüm konusunda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2254 sayılı kararına bağlılığını dile getiren Jeffrey, Rusya’nın Suriye rejimini ülkede siyasi değişiklik yapmaya zorlamamasından duyduğu hayal kırıklığını ifade etti.

ABD seçimlerini hangi aday kazanırsa kazansın, ABD’nin Suriye’ye yönelik mevcut politikasının devam edeceğine dikkati çeken Jeffrey, “Trump veya Biden yönetimi olsun, Suriye’deki varlığımızla ilgili söyleyebileceklerim şu; Suriye’deki askeri varlığımız, Esed rejimine uygulanan yaptırım politikamız ve Suriye’deki İran varlığının çıkması yönündeki talebimizde bir değişiklik görmüyorum” diye konuştu.

Washington’ın Ceaser (Sezar) Suriye Sivil Koruma Yasası’na da değinen Jeffrey, bu yasa uyarınca 75 kişiye yaptırım uyguladıklarını ve bunun devam edeceğini söyleyerek, “Esed’e en yakın kişilerden başlıyoruz. Çünkü onu finanse edenler ve onun askeri yapılanmalarının etkinleştirilmesinde rol oynayanlara odaklanmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatandaş15 Mart 2021 22:41

    1000 tir dahami göndereceksiniz..ulan çocuğa söylesen o bile yemez artık bunları..kahpe amerika..

  • pazarci05 Kasım 2020 18:30

    pisligin uzerine diger bir pislikle ortun adini degistirin....cunku pisliksiniz ve pisligi ureten de sizziniz.....

  • gerçek05 Kasım 2020 18:29

    bizde inandık sana soykırımcı devlet. seninde sonun gelecek doğru abdye anca gideceksin az kaldı.

  • Yorum05 Kasım 2020 15:06

    Ypg diyecektin çünkü pkk yı ypg yapan da sizsiniz hatta bunu subabaylarınız generallerin söylemişti

  • Metin05 Kasım 2020 14:19

    Hadi canım sende. PYD yi napacaksınız, uydu devlet düşüncenizi napacaksınız, suriyelileri bize kakaladınız, onları suriyeye geri alacakmısınız, suriyenin gasbettiğiniz petrollerini napacaksınız, Bopu napacaksınız,sonlandırmayı düşünüyormusunuz. Gidin buralardan, el attığınız her ülkeyi mahvettiniz, defolun ülkemizden, içimizi de karıştırıyorsunuz, illallah geldi sizden

  • enayi05 Kasım 2020 14:15

    pkk sizsizin pislik yalancı itler

  • BİR DOST05 Kasım 2020 13:40

    Herhalde orada PKK unsurları kalmadığı için yok etme kararı aldınız. 

  • Erkam 05 Kasım 2020 13:20

    Örgütün ismini değiştirip yine destekleriniz, en iyi kullandığınız terör gurubu,sen git çocuğunu kandır.Siz bırakın Suriyeyi şimdi iç savaş çıkacak içinizde orayı halledin

  • fafa05 Kasım 2020 13:02

    Hayrola başına taş mı düştü!Ne değişti?

  • Talip05 Kasım 2020 12:53

    Yemezler sallamayın.

  • Mucise Reis ;)05 Kasım 2020 12:42

    EeeEee, PKK gidecek, ABD nin menfaatini orta doğuda kim sağlayacak ? Şimidi ABD asker mi gönderecek = ?... Devletin olmadığı, devlet ororitesinin olmadığı, yabancı menfaati olan ABd ve avrupalı şirketlerin kendini güvende hissetmediği orta doğudaki petrol, yer altı madenleri vb rezervlerden ABd vazmı geçecek? o zaman avrupa devletleri gelır. Avrupa devletleride vazmı geçecek ? o zaman rusya gelir. yani orada devlet kurdurmazlar ise, kurulan devletten kendi atadıkları olmaz ise, madenleri kullanamaz o ulkeleri sömüremezler. PKK bitecek denmiş, o silahlı güç hedefi ne olacak ? pkk bitti. silahları bırakıp suriyede, köylerine mi o insanlar dönecek ? örgütlenmesini neden bitirsin o para ve silah yardımı alan kişiler ? Suriye yeniden kurulacak toprakları geri mi verilecek? suriyelilere sandık mı koyacaksın karşısına? abdmenfatını nasıl savunucan pekı? silahlı gucun ne olacak ? 

  • Taktik05 Kasım 2020 12:31

    Biden der ki bizim asil dusmanimiz Rusya, Çin değil . Seçimde Biden geldiği anlaşılınca taktik değiştirip özenle büyütüp tirlarla besledikleri PKK yi şimdi Rusya’ya karşı Türkiye ye “Biz kankiyiz” havası vermek için ipini (güya) cekiyorlar. Kapiş. Biz de yedik , afiyet olsun

  • acacu05 Kasım 2020 12:24

    Yani diyor ki, pkk yı gösterip sdg ye razı edecez.

  • vatandas05 Kasım 2020 12:19

    yah udi fahsesi abd pkk masallari anlatip ypg pazarlir..tamaminizi duzecegiz mecburen

  • Faik05 Kasım 2020 12:14

    Artik biktirdiniz..sizin kitabinizda hic AHLAK yoksa.. size inanan aptaldir.