E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasaların olumlu adımların atılmasına ihtiyacı var---

Piyasaların olumlu adımların atılmasına ihtiyacı var

Piyasaların olumlu adımların atılmasına ihtiyacı var
17 Temmuz 2019 - 08:53 borsagundem.com

"Piyasaların olumlu habere değil olumlu adımların atılmasına ihtiyacı var"

"Piyasaların olumlu habere değil olumlu adımların atılmasına ihtiyacı var

BİST100

BİST100 endeksi, günü %0,96 değer kazancı ve 930 puanlık yükselişle 98.028,49 puandan tamamladı. İşlem hacminin (5,9 Milyar TL) yükselişi teyit etmediği işlem gününde endeksi taşıyan %2,41 değer kazanan Holding sektörü hisseleri oldu. En çok değer kaybı ise Fitch'in Bankacılık sektörüne dair açıklamaları ardından Banka hisselerinde yaşandı .

Bugün

İçeride konut satış istatistikleri, Euro Bölgesi Enflasyon verileri takip edilecek. Ve Gündeme Yöne Verecek Gelişmeler

" Fed Başkanı Jerome Powell, Merkez bankasının ABD büyümesine yönelik aşağı yönlü riskleri "dikkatle izlediğini" ve büyümeyi desteklemek için uygun hareketi yapacağını söyledi. Fed Başkanı böylelikle geçen hafta dile getirdiği endişelerini tekrarladı ve bu ayki toplantıda faiz indirimine gidileceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi.

" Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Kısa ve uzun vadeli faizler arasındaki farkın darlığının ABD para politikasının gevşetilmesi için en iyi argüman olduğunu savundu

" Trump Beyaz Saray'daki kabine toplantısında Türkiye ve F-35'lerle ilgili değerlendirmede bulundu. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu anladıklarını vurgulayarak,

"İçinde bulunduğu çok zor bir durum ve biz de ABD olarak zor bir durumda kaldık ancak şunu ifade edeyim ABD, Rusya'dan füze sistemi satın aldığı için NATO müttefiki Türkiye'ye F-35 savaş uçaklarını satmayacak. Çok zor bir durum fakat üzerinde çalışıyoruz. Neler olacağını göreceğiz fakat bu gerçekten adil değil." ifadelerini kullandı. Trump ayrıca bu durumdan dolayı F-35 uçaklarının üreticisi Lockheed Martin'in memnun olmadığını çünkü firma için bunun binlerce istihdam anlamına geldiğini kaydetti.

" Pentagon Dün yapılması beklenen ve Türkiye'nin S-400 alımıyla ilgili olan basın toplantısını ikinci kez iptal etti. ABD Basını bu konuyla ilgili Pentagon açıklamalarını Beyaz Sarayın engellediği iddiasını yineliyor. " ABD Dışışleri Bakanlığı: Hangi yaptırımların olacağına ilişkin önceden bilgi vermiyoruz. Bakan Başkan ile birlikte bunun üzerinde çalışıyor. Süreç devam ediyor. Yeni bir durum olduğunda sizi bilgilendiririz.

" Trump ve Yine Çin' Yönelik Yaptırım Tehdidi Ticaret konusunda Çin ile ilerlememiz gereken uzun bir yol var. Eğer istersek, 325 milyar dolar tutarında ithalata daha tarife koyabiliriz. Çin ile bir ticaret anlaşması için görüşüyoruz, ancak umarım vardığımız anlaşmayı bozmazlar.

" ABD ve Japonya ABD ve Japonya, Trump ile Abe'nin Eylül ayında New York'ta yapacakları görüşmeye kadar tarım ve otomotiv sektörlerini kapsayan küçük bir ticaret anlaşmasına varmak için müzakereler yürütüyor. Manşette Neler Var " ABD Borsaları belirsizlikleri fiyatlarken Trump'ın Çin'e yönelik açıklamalarıyla düşerken Asya Borsaları bu açıklamaların etkisiyle yön arayışında günü tamamladı.

" Çin'in Tuttuğu Abd Tahvilleri Mayıs'ta Üst Üste 3. Ayda Da Azaldı " ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz ay Çinli mevkidaşı Xi Jinping ile görüşmesinin ardından vergilerin artırılmamasını taahhüt etmesine rağmen, eğer isterse Çin'e uygulanan vergileri yükseltebileceği tehdidini yineledi.

" Trump, Parasal Sıkılaşmanın Ekonomi İçin İyi Olmadığını Söyleyerek yine Fed'i Eleştirdi. " Temsilciler Meclisi, Kongre üyelerine yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle ABD Başkanı Trump 'ı kınayan tasarıyı kabul etti

" ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin "Dışişleri Bakanı ve Başkan CAATSA kapsamındaki bütün seçenekleri değerlendiriyor" dedi.

" Uluslararası Enerji Ajansı'nın projeksiyonlarına göre, ABD ve Çin, 5 yıl içinde sırasıyla dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatçısı ve ithalatçısı olacak. " Motorinin litre fiyatına 18 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 20 kuruş zam geldi, söz konusu artış pompa fiyatlarına motorinde 15 kuruş benzinde ise 11 kuruş olarak yanşayacak.

" Almanya Maliye Bakanlığı, Libra'yı euro için tehlike olarak değerlendirdi. Paris'te bugün bir araya gelecek olan G7 Maliye Bakanları da Libra konusu üzerinde değerlendirmeler yapacak.

TEKNİK YORUM VE SEVİYELER

" BİST100 Endeksi günü +0,96% değer kazanarak 98.028 seviyesinde kapattı. Gün içerisinde 1.000 puanlık marj içerisinde hareket etti. İşlem hacmi düşük düzeyde gerçekleşti. RSI 60 seviyesine yaklaştı. " Güne 800 puan boşluk brakarak pozitif başladı. Yukarı hareket hacimsiz ve sınırlı kaldı. 5g ort 98.200 seviyesinde kaldı. 20g ort 97.000 seviyesine yaklaşıldı. Aşağıda 100g ort ve 200g ort 95.600 - 95.900 bandı seviyelerini destek olarak görmeye devam ediyoruz. Yukarıda ise 100,600 ana direnç olarak belirliyoruz. " XBANK endeksi -0,69% ile alım aktivitesi tersinde hareket etti. THYAO +3,8% PGSUS ve TKFEN +4,5% DOHOL +3,4% performans gösterdiler. " USDTRY dün 5,70 - 5,72 arasında işlem gördü ve seans kapanışında 5,7050 seviyesinde kapattı. Bu sabah 5,7063 seviyesinde yatay işlem görüyor. " Bugün yatay açılış, sonrasında 95.600 - 99.400 arasında işlem aktivitesi bekliyoruz. Takip edilecek destek seviyeleri 95.600 - 95.900 bandı ve 97.000 dirençleri ise 98.700 - 99.400 olarak görüyoruz."

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)