E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların izleyeceği makroekonomik veriler---

Piyasaların izleyeceği makroekonomik veriler

Piyasaların izleyeceği makroekonomik veriler
23 Haziran 2015 - 17:36 borsagundem.com

Yurt içi ve yurt dışı piyasalarda 24 Haziran'da takip edilecek ekonomik veriler ve değerlendirmeler

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan analiz raporu:
   
"TSİ 14:30 İktisadi Yönelim Anketi, Haziran
Kapasite Kullanım Oranı (önceki %74,9)
Reel Kesim Güven Endeksi (önceki 103,9)
   
Yarın kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksini izleyeceğiz. Mayıs ayına ilişkin öncü veriler pozitif bir görünümü bize sunarken  tüketici güven endeksi bu durumdan negatif ayrışıyordu. Ancak tüketici güven endeksinin Mayıs ayındaki son 6 yılın en düşük seviyesi olan 64,3'ten Haziran ayında siyasi belirsizliklere rağmen 66,4'e çıkması sonrası ikinci çeyreği öncü göstergeler açısından olumlu kapatacağımızı düşünüyoruz.
   
Bununla birlikte reel kesim güven endeksinin detaylarına indiğimizde  ihracat sipariş miktarı ve üretime ilişkin göstergelerde zayıflık dikkate değer tabii bunun ne kadar kalıcı olacağı önemli. Mayıs ayındaki otomotiv sektöründeki eylemlerin etkisiyle ihracat siparişlerinde düşüş kısa vadede bizimle olabilir. Ancak ihracat siparişlerinde genel düşüşün nedeni küresel zayıf talep. Ek olarak mevsimselliğin etkisiyle (tarım ve inşaat sektörünün pozitif katkısı) istihdam piyasası olumlu etkileniyor. Endeksin detaylarında son işsizlik oranlarında da teyit ettiğimiz istihdam piyasasındaki iyileşmenin devamı muhtemel.
 
Almanya 

TSİ 11:00 IFO Anketi Ekonomik Beklenti Endeksi, Haziran (beklenti 
102,4 önceki 103,0)
   
IFO Anketi'nin beklenti endeksi Avro Bölgesi ve Almanya ekonomilerinin seyrine ilişkin oldukça iyi ipuçları vermekteler. Endeks Mart ayınd 103,9 seviyesinde zirve yaptıktan sonra iki ay üst üste gerileyerek 103 değerine düştü. Ancak bu seviye hala ilk çeyrek ortalaması 102,8'den yüksek. Bu nedenle endeksin bir çeyrek önden gittiğini düşünürsek yılın üçüncü çeyreğinde de Avro Bölgesi'nde iç talep olumlu görünümünü sağlayacak.

    Diğer

ABD'de TSİ 15:30'da birinci çeyrek büyümesi güncellenecek."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)