E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların gözü TCMB ve S&P'de---

Piyasaların gözü TCMB ve S&P'de

Piyasaların gözü TCMB ve S&P'de
17 Temmuz 2020 - 17:04 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan analizde haftaya piyasaların gündeminde olan önemli başlıkları inceliyor.

Yurtiçi Piyasalarda Gözler TCMB Toplantısına Çevrildi…

TCMB planlı takvime göre yılın 7.toplantısını 23 Temmuz tarihinde gerçekleştirecek. Genel görünümde, piyasa beklentisi bankanın politika faiz oranı olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında
değişikliğe gitmemesi ve % 8,25 düzeyinde koruması yönünde şekilleniyor. Özellikle, yaşanan global pandeminin olumsuz etkisi ile birlikte yükselen gıda fiyatlarının enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskleri gündeme getirmesi nedeniyle bankanın faiz oranında değişikliğe gitmeyeceği ve bekle-gör politikasına devam edebileceği öngörülüyor. Banka, 25 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında faiz oranını sabit bırakırken, yayınlanan metinde Koronavirüs salgınına ilişkin gelişmelere bağlı olarak küresel büyümedeki zayıflamanın yılın ikinci çeyreğinde derinleştiğini aktarmıştı. Bu nedenle kararla birlikte
yayınlanacak metinde geleceğe yönelik ışık tutması adına önemli olacak. (23 Temmuz)

Yurtiçinde Tüketici Güveni Datasını Alacağız… 

TÜİK ve TCMB işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre % 5,2 artış ile 62,6
düzeyine yükseldi. Açıklanacak olan Temmuz ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Verinin TL varlık fiyatlamalarına etkisinin sınırlı kalması beklenebilir. (23 Temmuz)

Global Piyasalarda İmalat PMI Dataları ile Siyasi ve Salgına Yönelik Gelişmeler Takibimizde Olmaya Devam Edecek…

Euro Bölgesi’nin lokomotif ülkesi olan Almanya’da açıklanan İmalat PMI verisi Haziran ayında 45,2 gelirken, Temmuz ayı için beklenti 48,30 düzeyinde bulunuyor. Euro Bölgesi’nde açıklanan İmalat PMI
verisi Haziran ayında beklentilerin üzerinde 47,4 düzeyinde kaydedildi. Temmuz ayı İmalat PMI verisine dair piyasa beklentisi 49,60 düzeyinde yoğunlaşıyor. ABD’de imalat PMI verisi Haziran ayında 49,8 düzeyine yükselmiş ve Temmuz ayı için 48,0 düzeyine gerilemesi bekleniyor. Özellikle, ekonomik büyüme tarafında öncü göstergelerden birisi olan İmalat PMI verisinin seyri yakından takip etmeye devam ediyoruz.

S&P’nin Türkiye’nin Kredi Notu Hakkında Değerlendirmesi Bekleniyor…

En son 06 Mayıs 2020 tarihinde Türkiye’ye yönelik değerlendirmede bulunan S&P’nin 24 Temmuz takvimi için bir beklenti bulunmuyor. Son değerlendirmesinde uzun vadeli döviz cinsinden kredi notuna + ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise BB- olarak teyit etmişti. Görünüm ise “durağan” olarak açıklandı. Bir değerlendirme açıklanırsa burada Türkiye ekonomisine dair yorumlar
önemli olacaktır. Ayrıca kurumun bu değerlendirmeyi pas geçerek aynı şekilde bırakma ihtimali de gündemde iken, temkinli olmak gerekebilir. (24 Temmuz)

*Rusya Merkez Bankası Faiz Kararı açıklanacak. (24 Temmuz)
*Güney Afrika Merkez Bankası Faiz Kararı açıklanacak. ( 23 Temmuz)
*Hafta içerisinde, yaşanan COVID-19 salgınına dair aşı çalışmalarına ilişkin gelişmeler ve haber akışlarının yanı sıra Türkiye’de bayram öncesi salgına karşı alınacak önlemler yakından takip edilecek.
*ABD-Çin ve Hong Kong arasında yaşanan siyasi gelişmelerin gidişatı yakından izlenece

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan gerçek Türk 19 Temmuz 2020 11:00

    Çok basit kişiler bunları bi egitemedik yazık böyle yorumlar ve görüşler anca Türkiye 🇹🇷 Cumhuriyetinin 100 de 20.. 23 etkisi olur Atatürk ün dediği gibi Türk milleti zekidir onun için bunlar törör ve FETÖ' desteği le bile iktidar olamuyoar Türk milleti zekidir tabi Dünyada olduğu gibi bizim de icimiz de böyle bir kaç tane çıkıyor.

  • güven yok17 Temmuz 2020 17:31

    piyasa da güven yok. eline nakit geçen dolara saldırıyor. hangi ülkede akraba ilişkisi ile yönetilen ekonomiye güven olur ki. 83 milyon kahrediyoruz.. bu işi ülkenin başına bela oldu. seçen de oy vermedi ama ANLAMIYOR.

  • Aks1517 Temmuz 2020 18:41

    Her haberin altına saçma siyasi yorumlarınızı yazmasanız iyi olacak.