E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasaların çoğunun kapalı olduğu gün tarım dışı açıklanıyor---

Piyasaların çoğunun kapalı olduğu gün tarım dışı açıklanıyor

Piyasaların çoğunun kapalı olduğu gün tarım dışı açıklanıyor
07 Nisan 2023 - 08:51 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor.

Birçok piyasanın kapalı olacağı günde tarım dışı istihdam öncesinde endekslerin iyimser tarafta kaldığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde %0,75’e varan yükselişle günü tamamladı. ABD vadeliler ise yataya yakın negatif tarafta kapanmaya hazırlanıyor.

Avrupa endekslerinde %1’i aşan değer kazanımıyla günü tamamladı. Gayrimenkul, seyahat, enerji ve bankacılık sektörlerindeki kazanımlar ön plana çıktı. Öte yandan Almanya sanayi üretimi otomotiv sektörünün katkısıyla %0,1 olan artış beklentisinin üzerinde %2,0 büyüdü.

Asya endeksleri %1’i aşan yükselişle işlem görüyor. Kazanımlarda Güney Kore ön plana çıkıyor.

BIST100 Endeksi dünü 7.05 (% 0.14) puanlık düşüş ile 4.912 seviyesinden ve 41.935 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da satıcılı seyir sürüyor. Ancak düşüş ivme kaybetti ve piyasa tarafında önemli ölçüde karşılandı. Hisse bazlı hareketlilik yoğundu. Döviz kurlarında yükseliş hareketi devam ederken gösterge tahvil faiz oranında yükseliş hız kazandı.

Bugün ABD’den tarım dışı istihdam başta olmak üzere işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verisini takip edeceğiz. Tarım dışı istihdamda 231bin artış bekleniyor. İşsizlik oranının %3,6 ile sabit kalması ve ortalama saatlik kazançlar verisinin %4,3’ten %4,2’ye geri çekilmesi bekleniyor. Verileri yorumlarken hafta başından beri resesyon risklerine yönelik veri akışının doğruluğu sorgulanacağı görüşündeyiz. İstihdam piyasalarında görülen zayıflamanın teyit edilmesi halinde piyasalarda tekrardan resesyon-enflasyon ikilemi görülebilir. Bu durum ise Fed’in para politikasında değişikliklere yol açabilir.

BİST100 endeksinde yataya yakın bir açılış bekliyoruz.

Bakır fiyatları haftalık kayba hazırlanıyor

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Günün önemli şirket haberleri 07/04/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)