E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalardaki belirsizlik ortamı devam ediyor---

Piyasalardaki belirsizlik ortamı devam ediyor

Piyasalardaki belirsizlik ortamı devam ediyor
23 Aralık 2021 - 08:28 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.095 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 179 kişi olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanı Koca: Salgının seyrini aşı değiştirdi. Artık kendi aşımız kendi gücümüz var. Turkovac milletimize hayırlı uğurlu olsun. Bize düşen bir an evvel hatırlatma dozunu olmak ve tedbirlere uymak. Birlikte salgını gündem olmaktan çıkaracağız.

İngiltere'de London's Imperial College tarafından yayınlanan bir araştırma, Covid - 19'un Omicron varyantı nedeniyle hastaların hastanede yatmaya ihtiyaç duymaları riskinin Delta varyantına göre %40- 45 daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Fitch/Gable: Türkiye'nin liraya destek planının çalışıp çalışmayacağını görmek için zamana ihtiyaç var .

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, görsel ve/veya işitsel yayınları alabilen diğer cihazlardan 2022 yılında alınacak maktu ücretler aynı şekilde devam edecek .

Borsa İstanbul/Ergun: Dünya Borsalar Federasyonu'nun verilerine göre dünyanın en likit borsaları arasında birinci sıradayız.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi, Pfizer'ın Kovid-19'a karşı geliştirdiği ağızdan alınan ilaca "acil kullanım" onayı verdi.

ABD Başkanı Biden sağlık durumu iyi olursa 2024'te yeniden aday olacağını söyledi.

Ücret ve maaşların asgari ücret tutarından gelir ve damga vergisi alınmamasını da içeren Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edildi.

İngiltere’de coronavirüs salgınında son 24 saatte 106.122 yeni vaka tespit edilmesi ile günlük vaka sayısında rekor kırıldı.

Çin'in Şian kentinde Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle sokağa çıkmak yasaklandı.

İspanya açık havada maske kullanımı yeniden zorunlu olacak.

Doların küresel piyasalarda değer kaybetmesi sonrasında, ons altın yükselişe geçti.

Ne Olacak?

• Finansal İsikrar Komitesi bugün toplanacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Yurtiçi piyasalardaki belirsizlik ortamı devam ediyor. Ekim ayında 1.400’lü seviyesinden başlayan yükseliş ile birlikte geçtiğimiz Cuma gününün ilk yarısında 2.400 seviyesini gören BİST100 endeksi, dün 1.800 seviyesinin altına kadar geriledi. Faiz artırımı sonrası kur tarafındaki sert yükseliş ile başlayan belirsizlik ile birlikte, Pazartesi günü açıklanan TL’yi özendirme paketi sonrasında kur tarafındaki hızlı düşüş; sanayi sektörü paylarındaki satışları derinleşti. Endeks 4 gün üst üste devre kesti. Cuma gününden beri kayıplar %20’ye yaklaştı. Bankacılık endeksi ise TL’nin değer kazanması ve faizlerdeki düşüş ile fonlama maliyetlerinin azalacağı beklentileri sonrasında endeksteki sert düşüşten çok fazla etkilenmedi. Geçtiğimiz gün Borsa İstanbul tarafından Pazartesi ve Salı günü olduğu gibi seans öncesi BİST50 endeksinde yer alan paylarda uygulanan açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağı açıklandı. Ancak kural dün de satışların derinleşmesine engel olmadı. BİST100 endeksinde kısa vadede 60 g HO’dan tepki geleceğini düşünüyoruz.

Dolar / TL’de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kabine Toplantısı ardından açıkladığı TL’yi teşvik paketi olarak belirttiği yeni enstrümanın yankıları ile aşağı yönlü seyrediyor. Dolariszasyonun azalması için yapılan bu adımda yurtiçi piyasalarda belirsizlik havası hakim. Öyle ki yurtiçi kısa vadede kurla birlikte fiyatlar genel seviyesinde olan artışın azalıp azalmayacağına odaklanırken, uzun vadede ise ile yeni enstrümanın Hazine’ye yük olup olmayacağı ve yüksek enflasyonu tetikleyip tetiklemeyeceğine piyasalar odaklanacak.

Petrol fiyatlarında omikron varyantına dair endişelerin azaldığı görülüyor. ABD'deki stoklarda yeni düşüşler yaşandığına dair veriler ve Avrupa'da yaşanan enerji krizi nedeniyle elektrik üretimi için daha fazla petrol kullanılmasının talebi artıracağına dair beklentilerle brent petrol dün yükselişteydi.

VİOP 30 Endeks kontratında alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Çarşamba 1.904 - 2.099 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.930 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 142.864 azalarak 301.727 adet kontrat olarak gerçekleşti.
VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.243 seviyesinin altında hareket etmemiz kısa vadede düşüş eğilimini arttırırken, 2.120’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.250 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.850 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.050 ve 2.120 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.890 ve 1.850 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Altın dolardan destek buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)