E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda zayıf görünüm devam ediyor---

Piyasalarda zayıf görünüm devam ediyor

 Piyasalarda zayıf görünüm devam ediyor
13 Haziran 2022 - 09:06 borsagundem.com

Gedik Yatırım: Küresel risk iştahı ve piyasalarda zayıf görünüm yeni hafta başlangıcında da devam ediyor.

ECB Başkanı Lagarde’ın şahin tondaki söylemlerine ek olarak cuma günü ABD’de açıklanan enflasyonun beklentilerin üzerinde gelmesi Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma endişelerini de artırdı. Merkez bankalarına dair artan sıkılaşma beklentileri ve resesyon endişelerinin küresel risk iştahı üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğu görülüyor. Küresel gelişmelere ek olarak yurt içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklamaları ile piyasalarda artan volatilite yakından takip ediliyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
• 10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

ABD’de enflasyon verisi sonrasında Fed’e ilişkin artan agresif sıkılaşma beklentileri hisse piyasalarına sert satışlar getirdi. Tahvil faizlerinde yukarı yönlü seyir öne çıkarken, yeni haftada da hisse piyasaları ve risk iştahında zayıf görünüm etkisini sürdürüyor. BIST100 Endeksi cuma gününü %1,11 oranında kayıpla 2.543,10 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü %3’leri bulan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %1'leri aşan satıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında sert satışlar hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,95 – 16,98 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,25’li seviyelerden işlem görmekte. Bu görünüm altında BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Önemli destek olarak izlediğimiz 2.600 ve 2.562 seviyelerini kıran ve görünümün zayıflama kaydettiği BIST-100 Endeksi’nde geçen haftanın ikinci yarısında volatil bir seyir ön plana çıktı. Cuma günü ABD enflasyon verisi sonrasında yurt dışında yaşanan sert satışlar endekste de satışları beraberinde getirdi. Küresel risk iştahı ve piyasalarda zayıf görünüm yeni hafta başlangıcında da devam ediyor. BIST-100 Endeksi’nde kısa vadede 2.500 ve 2.480 seviyeleri ilk önemli destek noktaları olup, bu seviyeler altında satışların hız kazandığı görülebilir. 2.480 altındaki kapanışlarda yeniden 2.400 seviyesi ve altındaki seviyeler gündeme gelebilir. Olası yükselişlerde ise 2.575 ve 2.600 seviyeleri direnç konumunda olup, 2.600 seviyesi aşılmadığı sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyoruz

Alüminyum fiyatları altı ayın en düşük seviyesinde

 

Petrolde ABD enflasyonu ve Çin etkisi

 

Borsa İstanbul için ‘kısa vade’ uyarısı

 

Kripto piyasalara bir darbe daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)