E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Yunanistan umudu---

Piyasalarda Yunanistan umudu

Piyasalarda Yunanistan umudu
10 Temmuz 2015 - 09:06 borsagundem.com

Piyasalar Yunanistan'ın kreditörlerle anlaşabileceği umudunu taşıyor

Yunanistan’ın ekonomik anlamda çok zor günlerden geçmesi, Yunan Hükümeti’ni köşeye sıkıştırdı. Dün Brüksel’e iletilen son reform programında kreditörlerden 3 yıl vadeli 50 Milyar Euro’luk kredi alabilmek için detaylı bir kemer sıkma programı hazırlandı. En son kreditörlerin önerisine biraz daha yaklaşan Yunan hükümetinin reform programını bugün Yunan meclisi oylayacak. Ancak hem hükümet kanadında hem de muhalefette görüş ayrılıklarının yer alması tasarının onaylanıp onaylanmayacağı ile ilgili kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Haftasonu Avrupalı Liderler’in de Yunanistan ile ilgili son kararı vermesinden önce piyasalar umutlu. Çin hükümetinin borsaya müdahalesi ve Yunanistan’ın son reform paketiyle anlaşma zemininin hazırlanmasıyla birlikte Endeksler ve Euro para biriminde yükselişler dikkat çekiyor. Haftanın son gününde de son gelişmelerin etkisiyle piyasalarda yükseliş seyrinin devamını görebiliriz.

Hafta içerisinde 1.0950 desteğinde tutunmayı başaran Eurusd paritesi 1.11 seviyelerinde işlem görüyor. Fiyat barlarının 1.0950 üzerinde tutunması bu seviyeyi kısa vade de tabana aldığını gösteriyor. Belirttiğimiz 1.0950 desteği kırılmadığı müddetçe yukarı yönlü hareketin ilk etapta 1.1150 ve üzerinde ki kapanış barının oluşması halinde ise 1.1270 seviyesine kadar devam edeceğini düşünmekteyiz.

İran ile görüşmeler tıkanma noktasında

P5+1 ülkeleri ile İran arasında devam eden müzakereler, İran’ın nükleer çalışmaları ve füze başlıklarıyla ilgili geri adım atmamasıyla tıkanma noktasına geldi. Müzakereler henüz kapanmasa da, anlaşma umutlarının azalması petrol fiyatlarında yükselişlere neden oluyor. Olumsuz sonuçlanması halinde Brent Petrolde 62$’da bulunan direncine doğru yükselişin devamını görebiliriz.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)