E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda terör endişesi---

Piyasalarda terör endişesi

Piyasalarda terör endişesi
22 Mart 2016 - 16:24 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda Brüksel'de yaşanan terör saldırısı sonrası piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Avrupa güne üzücü bir haberle başladı. Belçika’nın başkenti Brüksel’de meydana gelen terör saldırıları ile tüm dünya sarsıldı. Piyasalar ise gelen haberlerin ardından sert satışlar göstersede, gün içerisinde yeniden toparlanmaya çalıştığını izlemekteyiz. Yaşanan terör riskiyle birlikte piyasalardaki oynaklığın yükseldiğine dikkat çekmek gerekir.

Fed/Lockhart: Nisan Toplantısında Faiz Artışı Mümkün...

Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, Faiz Artırımının En Erken Nisan Ayında Gerçekleşebilece ğini Söyledi. Lockhart, "Benim Görüşüme Göre, Önümüzdeki Toplantılarda Muhtemelen Nisan Sonunda Yapılacak Toplantıda Faizlerde Bir Adım Daha Atılmasını Haklı Kılacak Ekonomik Verilerden Oluşan Yeterli İvme Kanıtı Bulunuyor" Dedi

OPEC Nisan Ayı Toplantısından Umutlu...

OPEC Genel Sekreteri Abdalla El-Badri, İran'ın fiyatları desteklemek için üretimin dondurulması konusunda diğer üreticilerin planladığı harekete katılabileceğini söyledi.Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) üyeleri ve üye olmayan petrol üreticisi ülkeler, 17 nisan'da Katar'da üretim dondurulmasını tartışacak. Ancak, İran, Ocak ayında kaldırılan yaptırımların ardından ihracatını arttırmayı değerlendiriyor. El-Badri, "Toplantıda olumlu sonuç alınmasını umuyorum" dedi. İran'ın ilerde belki kendilerine katılabileceğini sözlerine ekledi.

Moody's den İngiltere Açıklamaları...

Moody's'e Göre; İngiltere'nin AB'den Çıkması İngiltere Ve AB İçin Yönetilebilir Düzeyde Kredi Zorluklarına Yol Açabilir.Kredi Derecelendirme Kuruluşu, İngiltere İçin Birlikten Ayrılmanın Maliyetlerinin Bir Tahvil İhraçcısı Olarak Potansiyel Faydalarından Daha Ağır Olacağını Belirtti.Moody's , AB Referandumundan Ayrılık Kararı Çıkması Halinde Oluşacak Ağır Belirsizliğin Orta Vadede İngiltere'de Ilımlı Bir Ekonomik Zayıflık İle Sonuçlanabileceğ ini Öngörüyor.

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)