E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda temkinli iyimserlik---

Piyasalarda temkinli iyimserlik

Piyasalarda temkinli iyimserlik
21 Haziran 2022 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Asya piyasaları  ve ABD hisse vadelileri, piyasanın son zamanlardaki sert satışların ardından kısmı toparlama eğiliminde.  ancak Merkez bankalarının enflasyonu azaltmak için agresif faiz artırımlarının küresel bir resesyona yol açabileceğine dair endişeler de devam ediyor.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,85, Japonya’nın gösterge Nikkei yüzde 1,16, Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 1.12  ve Nasdaq ve S&P500 e-mini hisse vadeli işlemleri yüzde 1,5 arttı.

Bu yükselişleri riskli varlıklara geri dönüş olarak değil , tepki alımı olarak görmekteyiz. Çünkü 1 haftalık periyodda macro tarafta değişen herhangi bir durum yok.

Dolar endeksi hafif düşüşle 104.29’a gerilerken, Tahvil piyasalarında, ABD gösterge 10 yıllık hazine bonolarının getirisi, geçen Cuma günkü kapanışa göre biraz artarak yüzde 3,2976 oldu.

Petrol fiyatları, yatırımcıların  yavaşlayan küresel ekonomik büyüme yerine arz sıkıntısına odaklanmasıyla yükseldi. ABD ham petrolü yüzde 2.12 artışla varil başına 111.88$’a  ve Brent  yüzde 1.25 artışla 115.56$’a yükseldi.

Diğer taraftan ise ABD Hazine Bakanı Yellen dün yaptığı açıklamada , ABD’nin, düşük gelirli ülkelere yayılma etkisi yaratmadan Rus petrolüne bir fiyat sınırı getirerek Moskova’nın enerji gelirini daha da kısıtlamak için Kanada ve küresel olarak diğer müttefikleriyle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Lagarde ve ECB ekonomistlerinin faiz tartışmaları da devam ediyor.

ECB baş ekonomisti Philip Lane, ECB’nin 21 Temmuz’da yapılacak toplantı 25 baz puanlık faiz artırımı yapılması yönündeki kararı üzerinde yeniden bir tartışma yapmayacağını, ancak Eylül ayında faiz artırımının büyüklüğünün ne olacağına henüz karar vermediğini ifade etti. Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB’nin Euro Bölgesi üyesi ülkeler arasında ayrışmaya karşı dizayn edeceği yeni aracın euroyu koruması gerektiğini söylerken Euro ve ECB üzerindeki baskıyı arttırıyordu.

Borsada pozitif açılış bekleniyor

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 21/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)