E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada pozitif açılış bekleniyor---

Borsada pozitif açılış bekleniyor

Borsada pozitif açılış bekleniyor
21 Haziran 2022 - 08:10 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı başlangıç yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya – Ukrayna savaşıyla yaşanan krizin çözümüne dair girişimler ele alındı.

Erdoğan, Guterres ile görüşmede küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında Ukrayna tahılının Karadeniz'den ihracı için müşterek çabalara devam ettiklerini belirtti.

ABD Başkanı Biden, ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele için yakın zamanda federal benzin vergisi için geçici muafiyet ilan edebileceklerini söyledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen, Rus petrolüne fiyat limiti getirilmesi için müttefiklerle görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, hava yolu sektörünün 2023'te kara geçeceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

ABD Eski Hazine Bakanı Summers, ABD'de enflasyonun düşmesi için beş yıl boyunca işsizliğin %5'in üzerinde olması gerektiğini dile getirdi. Summers, 1970 ve 1980'lerdekine benzer agresif sıkılaşma dönemi çağrısını da yineledi.

ECB Başekonomisti Lane: Eylül ayı faiz artırımının büyüklüğüne henüz karar vermedik.
Güney Kore Merkez Bankası enflasyon tahminlerini yükseltti, faizde büyük adım atıp atmamayı gözden geçirecek.

Avustralya Merkez Bankası Başkanı daha fazla faiz artışına işaret etti.

Danimarka enerji ajansı, Rusya'dan gelen olası doğal gaz kesintilerine hazırlanmak için etkili bir şekilde piyasanın daha sıkı bir şekilde izlenmesi anlamına gelen üç aşamalı bir acil gaz tedarik planının ilk adımını etkinleştirdiğini bildirdi.

Katar, ABD'li enerji firması ConocoPhillips ile ülkenin kuzeydoğusunda bulunan doğalgaz sahasının genişletilmesi yönünde anlaşma imzalandığını açıkladı.

Ne Olacak?

Yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, Euro Bölgesi’nde Cari İşlemler DTCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 – 30 Haziran’da Madrid’de gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne katılacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Çarşamba günü Türkiye'yi ziyaret edecek.

Fed Başkanı Powell 22 Haziran'da Senato'da para politikası raporunu sunacak.

AB Dışişleri Bakanları gıda ve enerji güvenliği gündemiyle 23 – 24 Haziran’da toplanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz

ABD piyasalarının tatil nedeniyle kapalı olduğu geçtiğimiz işlem gününe BİST100 endeksi alıcılı başlangıç yaptı. Ulaştırma sektörü payları önderliğinde yukarı yönlü seyrini sürdüren endeks, çelik ve hurda fiyatlarının geri çekilmesi ve küresel resesyon endişelerinin fiyatlamalara yansıması ile birlikte metal ana sanayi sektörü payları ile baskılandı. Ancak ulaştırmaya gelen alımlar endeksin pozitif kapanmasını sağladı.

Dolar / TL tarafında geçtiğimiz gün yatay hareketler sürdü. Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın TL’nin değer kazanması için paket açıklayacaklarını kamuoyuna duyurması ile birlikte, 16,75’lere kadar geri çekilen Dolar / TL kuru, paketin beklentileri karşılamaması ile tekrar 17,00’nin üstünü fiyatladı. Fed tarafından gerçekleşen 75 baz puanlık faiz artırım fiyatlamaları ile son 20 yılın en yüksek seviyesine gelen Dolar Endeksi sonrasında, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri baskılanırken, yıl başından bu yana gelişmekte olan ülke para birimleri arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Dolar / TL açısından bu haftaki en önemli veri akışı Perşembe günü 14:00’da açıklanacak TCMB Faiz Kararı olacak. Karar öncesinde Dolar / TL yatay bantta hareket ederken, 16,80 destek, 17,66 direnç olarak takip edilecek.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, önceki işlem günü 2.776 - 2.846 fiyat aralığında işlem görerek günü 2.819 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.256 azalarak 563.958 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 2.814 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede alış eğilimini arttırırken, 2.870in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.900 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 2.740 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 2.840 ve 2.870 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 2.770 ve 2.740 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 21/06/2022

 

Kocaer Çelik halka arz için talep toplamaya çıkıyor

 

En fazla para girişi olan hisseler 20/06/2022

 

En fazla açığa satış yapılan hisseler 20/06/2022

 

Avrupa borsaları haftanın ilk gününde yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik21 Haziran 2022 09:07

    Endeksi etkileyen hisselerden EREGL satış baskısında olduğundan düşürücü etkisi var, THYAO yüksek işlem hacmi ve yükselişiyle endeksi tutuyor.

  • Shortçu 21 Haziran 2022 09:07

    256 bin geçilemez. Tepkiler satış ve short fırsatı.

  • Cıx21 Haziran 2022 08:48

    Yooo beklenmiyor

  • Kâzım21 Haziran 2022 08:27

    Şu borsada bildiğim birşey varsa kimseyi takip etmeyeceksin, kendin araştırıp kendin karar verip bekleyeceksin, kar yağmış yağmur yağmış o şöyle demiş bakmayacaksın, ne kadar çok hüstad takip edersen o kadar çok zarar edersin hepsi para kazanma derdindedir kimi eğitim ayağından kimi de hisse pazarlayarak oysaki bunlarsız daha iyi oluyor