E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda teknik seviyeler ön plana çıkacak---

Piyasalarda teknik seviyeler ön plana çıkacak

Piyasalarda teknik seviyeler ön plana çıkacak
04 Temmuz 2014 - 08:45 borsagundem.com

Bugün ABD piyasaları tatil olması neden ile veri akışı zayıf olacak, teknik seviyeler ön plan çıkacak

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: 95.000 Desteği Üzerinde Tutunması Olumlu.... 

Dün Avrupa'da AMB'nin faiz kararı ve sonrasında Draghi'nin yaptığı konuşma izlendi. AMB faizlerde değişiklik yapmazken, Draghi temel önceliklerinin fiyat istikrarı olduğunu söyleyerek Euro Bölgesi'nin ılımlı bir şekilde toparlanmaya devam ettiğini, bankanın standart olmayan önlemleri kullanmaya hazır olduğunu belirtti. Draghi, enflasyon hedefinin yüzde 2 altında olduğunu söyleyerek önümüzdeki aylarda genişlemeye devam edeceklerini vurguladı. ABD'de ise Haziran ayı tarım dışı istihdam 288 bin artarken, işsizlik oranı da yüzde 6,1'e geriledi. Haftalık işsizlik başvuruları ise beklentiye paralel olarak 315 bin geldi. ISM Hizmet endeksi ise beklentinin hafif aşağısında 56 olarak gerçekleşti. Hem Avrupa, hem de ABD gelişmeleriyle birlikte yurtdışı borsaları pozitif seyretti.   

İçeride Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon Haziran ayında yıllık bazda yüzde 9,16, aylık bazda yüzde 0,31 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, çekirdek TÜFE yüzde 9,65 geldi. 
Enflasyon oranları haziran ayında 2014 yılı boyunca ilk defa gerilemek ile beraber yinede beklentiden yüksekti. Beklenenden yüksek gelen enflasyon rakamları ve ABD tarım dışı istihdam verileri ile endekslere satış gelse de, endekslere sert bir şekilde alımların gelmesi ile  yeniden yükseldi. Bu kapsamda VIOP 30 kontratı  günü yüzde 0,73 kazançla 96.300 'den kapattı. 

Teknik açıdan kontrat 95.000 desteğini test etse de aşağısında kalamamıştır. Kontratın 95.750 desteği üzerinde kalması olumludur, kontratın 95.750 desteği üzerinde tutunması durumunda 96.300 ve 97.500 seviyeleri hedeflenebilir. Kontratın 95.750 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise 95.000 seviyesi hedeflenebilir. Kontratın 95.000 desteği üzerinde tutunması olumludur.

VİOP  Altın Kontratı: Güçlü Seyrine Devam Ediyor…

Dün ABD tarafında tarım dışı istihdam verisi 288 bin ile beklentiden yüksek geldi. Önceki veride yukarı yönlü revize edildi.  Tarım dışı istihdam verileri ABD istihdam piyasasında toparlanmanın devam ettiğine işaret ediyordu. ISM Hizmet verisi ise  beklentinin hafif aşağısında 56.00 olarak gerçekleşti. Beklenenden olumlu gelen gelen tarım dışı istihdam verisi öncesi ve verinin ardından altın gerilese de gelen alımlar ile beraber tekrar yükseldi.
   
Bugün ABD piyasaları tatil olması neden ile veri akışı zayıf olacaktır. Teknik seviyeler ön plana çıkabilir. Teknik açıdan kontratın  1315 desteği üzerinde tutunmaya devam ettiği sürece 1330 ve 1345 dirençlerini, kontratın veri akışı ile beraber gerilemesi durumunda ise  1308  ve 1300 seviyeleri hedeflenebilir. Kontrat güçlü seyrine devam etmektedir.

VİOP USDTRY  Kontratı: Spot Piyasada USD Geriliyor...

Dün TÜFE verileri beklenenden yüksek gelirken, yıllık bazda Ocak ayından bu yana ilk defa geriledi. Ancak beklentiği gibi yüzde 9.00 un aşağısına gerilemedi. ABD tarafında ise  tarım dışı istihdam verileri beklenenden yüksek 288 bin gelirken bir önceki veri yukarı yönlü revize edildi. Enflasyon ve tarım dışı istihdam verileri ile hızla yükselen USDTRY kontratı , USD'nin diğer para birimlerine karşı hızla değer kaybetmesi ardından bir miktar geriledi. Seans sonrası spot piyasada USDTRY parites gerilemeye devam etti. Bu durum açılışta kontrat üzerinde etkili olabileceği unutulmamalıdır.
   
Bugün ABD tarafı tatil yurt içinde ise önemli bir veri akışı bulunmuyor.
   
Teknik açıdan kontratın 2.1600 direncini yukarı yönlü kırması durumunda 2.1670 ve 2.1750 seviyeleri direnç seviyeleri, kontratın 2.1600 direncini kıramayıp gevşemesi durumunda ise  2.1500 seviyesi hedeflenebilir."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)