E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda TCMB ve BoE faiz kararları izlenecek---

Piyasalarda TCMB ve BoE faiz kararları izlenecek

Piyasalarda TCMB ve BoE faiz kararları izlenecek
06 Mayıs 2021 - 08:06 borsagundem.com

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) ve İngiltere Merkez Bankası(BoE) günün ön önemli gündem maddeleri olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir araya gelen G7 Dışişleri Bakanları yayınladıkları ortak bildiride, Rusya’nın uluslararası politikasını "yasadışı ve olumsuz"  olarak nitelendirdi.

Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi (EEAS) tarafından yapılan açıklamada, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin (AB) başkent Londra’da AB Büyükelçiliği açılması konusunda anlaştığı kaydedildi.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, Çin-Avustralya Stratejik Ekonomik Diyalog mekanizması çerçevesindeki tüm faaliyetleri askıya almaya karar verdiğini duyurdu.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD ekonomisinin pandeminin yol açtığı dengesizliklerin üstesinde gelmeye çalıştığı ortamda enflasyonda bahar aylarında geçici bir bozulma olabileceğini söyledi.

Ancak oluşacak bu enflasyon baskının kısa ömürlü olacağını öngören Rosengren, para politikasında bir değişikliğe yol açmayacağını da savundu.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin pek çok politika yapıcının beklediğinden daha hızlı şekilde toparlanmakta olduğuna işaret etti. Ancak "geniş tabanlı toparlanmayı başarmak daha fazla zaman alıyor" diye konuşan Mester, Fed'in ekonomiye desteğini azaltması için ortaya koyduğu şartlar yerine gelmeden önce istihdam piyasasında daha az fazla ilerleme sağlanması gerekeceğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), bu yılın beşinci toplantısını gerçekleştirecek. TCMB Mart ayında faizi 200 baz puan artırdıktan sonra son toplantısında yüzde 19 olan faiz oranında bir değişikliğe gitmemişti.

Foreks'in 23 ekonomist ile yaptığı ankete tüm katılanlar faizlerin değişmeyeceği yönünde görüş belirttiler (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında günün en önemli gündemi İngiltere Merkez Bankası(BoE) faiz kararı olacak. BoE,en son 2020 yılı Mart ayında faiz oranını 15 baz puan  indirmişti. BoE sonraki 9 toplantısında faiz değişikliğine gitmedi.

Günün diğer faiz kararları Malezya (10.00) ve Çekya (15.30) merkez bankalarından gelecek.

Almanya'da fabrika siparişleri (09.00), Euro Bölgesinde perakende satışlar (12.00), Avrupa piyasasında izlenecek veriler olacak.

ABD'de Challenger işten çıkarmalar (14.30), tarım dışı verimlilik (15.30),  haftalık işsizlik başvuruları, doğal gaz stokları (17.30) verileri bulunuyor.

ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos (13.30), New York Fed Bankası Başkanı John Williams (16.00), ECB Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel (16.15),Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (20.00) konuşma yapacaklar.

İngiltere'de yerel seçimler, İskoçya'da parlamento seçimleri yapılacak.

Gözler Merkez Bankası'nda: Uzmanların beklentisi ne?

Dünya Bankası'ndan kritik Türkiye açıklaması: Önemli bir potansiyel bulunabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)