E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda tatil etkisi devam ediyor---

Piyasalarda tatil etkisi devam ediyor

Piyasalarda tatil etkisi devam ediyor
27 Aralık 2019 - 10:29 borsagundem.com

Tatil etkisi global piyasalarda devam ediyor. Avrupa seansının kapalı olduğu Perşembe günü işlemlerinde ABD’de majör endeksler yüksek seviyelerini rekor yenilemeleri ile korudu.

Nasdaq, Amazon’dan gelen pozitif satış haberi etkisiyle 9000 puan seviyesi üzerine yükselirken, iyimser yaklaşım yerelde lira cinsi varlıklar nezdinde de devam etti.

Düşük işlem hacmi temasının risk algısında bozulma olmadan sürdürüldüğü ortamda henüz işlerin tersi yönde ilerlemesi için indikatör belirmiş değil. Fed’in 2020’ye sarkacak üçüncü vadeli repo operasyonunda da dealer talepleri üst seviyenin oldukça gerisinde kaldı.

Bu noktada iki önemli neden beliriyor: i) Limitlerindeki dolma nedeniyle hareket alanları sınırlanmış durumda. ii) Likidite sıkışıklığı konusunda Fed’in yaptığı hamleler işe yarıyor ve beklenen yılsonu gerginliği oluşmadı ve oluşması da oldukça güç görünüyor.

Lira cinsi varlıklarda globalden ayrışma söz konusu değil. BİST 100 endeksinde 25 Aralık’ta takip edilen 5.8 milyar TL’lik işlem hacmi dün itibarıyla 8.2 milyar TL düzeyine yükseldi ve 50 günlük ortalamasına 200 milyon TL yaklaştı. Genel hisse senedi piyasası görüşümüzde değişiklik yok.

112500 bölgesi üzerinde teknik açıdan 117000-118000 aralığına yönelimin risk algısında ciddi bozulma olmadan devam edebileceğini düşünmekle birlikte, hareketin sağlığı açısından kar realizasyonunun gerçekleşmesi ve yeni alıcıların piyasaya girmesini daha doğru buluyoruz. USDTRY paritesinde 5.95 bölgesi önemli direnç konumunda ve üzeri eğilimi şu aşamada beklemiyoruz.

DENİZ YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)