E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda satış baskısı da Asya'dan yayılıyor---

Piyasalarda satış baskısı da Asya'dan yayılıyor

Piyasalarda satış baskısı da Asya'dan yayılıyor
23 Ocak 2020 - 09:04 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsa endeksinde destek ve direnç seviyeleri inceleniyor.

Yurt dışı piyasalarda Çin'de gözlenen virüs nedeniyle yaşanan satış baskısının yerini yeniden alımlara bırakması, BIST-100 endeksinin de güne alımlarla 124,000 üzerinden başlamasında etkili oldu.

Günün devamında 124,500 seviyelerine kadar yükselen endeks, yeniden satış baskısıyla karşılaştı ve günü de 122,747 seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksinde %1,29 gerileme gerçekleşirken, sanayi hisselerinde yatay kapanış gerçekleşti, işlem hacmi ise 14 mlr TL oldu.

ABD Başkanı Trump Davos Zirvesi'nde, Avrupa Birliği ile ticari konularda uzlaşma sağlanamaması halinde ABD'nin ithal otomobillere ilave vergi uygulayabileceği açıklamaları Avrupa piyasalarında satış baskısı yaratırken, kapanışlar negatif bölgeden gerçekleşti.

İngiltere'de parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası, İngiltere'nin AB'yle vardığı Brexit anlaşmasını yasalaştıracak tasarının görüşmelerini tamamlayarak Brexit'i gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. ABD piyasaları ise günü yatay tamamladı.

Bugün içeride ocak ayı tüketici güveni ve PPK tutanakları izlenirken, dışarıda ise Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) faiz kararı ve ardından Başkan Lagarde'nin açıklamaları izlenecek. Piyasaların beklentisi AMB'nin bu toplantıda faizlerde bir değişime gitmeyeceği yönünde bulunuyor.

Sabah Asya piyasaları satış baskılı seyrediyor. Vadeli endeksler de Avrupa ve ABD piyasalarının güne satıcılı başlamayacağına işaret ediyor. Yurt dışı piyasalarda gözlenen satış eğilimine paralel olarak endeksin güne satışlarla başlamasını, ardından da 122,500-122,000 aralığında tutunma arayışları sergilemesini bekliyoruz. Yükselişlerde 124,000 ilk direnç seviyemiz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)