E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı tekrar bozuldu---

Piyasalarda risk iştahı tekrar bozuldu

Piyasalarda risk iştahı tekrar bozuldu
11 Mart 2022 - 09:42 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor

Global piyasalarda, ABD enflasyonunun 40 yılın zirvesine taşınması, Ukrayna – Rusya görüşmelerinden sonuç çıkmaması ve AMB’nin beklenmedik şahin açıklamaları etkili oldu. Bu doğrultuda risk iştahı bozuldu. ABD endeksleri günü düşüşle tamamlarken düşüşlerde Apple ve Metaverse hisseleri yer aldı. Amazon’un yaklaşık %5’lik yükselişi düşüşlere engel olamadı.

Veri bazında ülkede, enflasyonun yıllık %7,5’ten %7,9 seviyesine yükselerek 40 yılın zirvesine yerleşmesi de takip edildi. Avrupa endekslerinde %4,2 seviyesine varan kayıplar görüldü. Geri çekilmelerde önceki gün %9 yükselen otomotiv hisselerinde dün %4 geri çekilme gözlemledik. 

Bölgedeki en önemli gelişme ise AMB’nin faiz kararı oldu. Beklentiler dahilinde AMB faizleri
sabit bırakırken varlık alım programının beklenenden daha hızlı küçültüleceği ifade edildi. Ayrıca büyüme beklentileri düşürülürken enflasyon beklentileri yükseltildi.Beklentilerde Euro Bölgesi enflasyonunun %7,7 ile zirve yapacağı, 2022 ortalamasının ise %6,8 olacağı öngörüldü. 2022 yılı büyüme tahmini %3,9’dan %2,5’e revize edildi. 2023 tahmini ise %2,2 oldu.

Dünü alıcılı olarak kapatan Asya piyasaları teknoloji hisseleri önderliğinde satıcılı olarak işlem görüyor. Teknoloji hisselerindeki satışlarda Çin hükümetinden regülasyon beklentileri etkili oldu.

Yurt içi piyasalara baktığımızda ise Rusya – Ukrayna görüşmelerinin etkili olduğunu görmekteyiz. Görüşme öncesinde pozitif işlem gören BİST100 endeksinde, görüşmelerden sonuç çıkmamasıyla birlikte satışlar görülmesiyle yataya yakın bir kapanış sergilendi. Böylelikle Ocak ayından beri etkin bir direnç konumunda olan 2065 - 2075 bandının çalıştığını takip ettik. Düşüş yönlü fiyatlanmalarda psikolojik seviye olan 2000 ve 1980 desteklerini takip ediyoruz.

Günün veri akışında saat 10.00’da Almanya enflasyon verisini, İçeride ise yine aynı saatte sanayi üretimi ve yılsonu TÜFE beklentilerini takip edeceğiz.

Bunlara ek olarak da AB Liderler Zirvesinden gelecek mesajlar gündemimizde yer alacak.

Kritik görüşme sonrası endeksler geri çekildi

 

Günün önemli şirket haberleri 11/03/2022

 

Piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi gücünü koruyamadı

 

Piyasalarda enflasyonist kaygı

 

BIST 30 Endeksi'ndeki hisselerin yarısı ortalamaların üzerinde

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)