E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi gücünü koruyamadı---

Piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi gücünü koruyamadı

 Piyasalarda gözlenen toparlanma eğilimi gücünü koruyamadı
11 Mart 2022 - 09:17 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ECB dünkü toplantısında beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında bir değişime gitmezken, varlık alım programının daha hızlı küçültüleceğini duyurdu. Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları dün Türkiye’de bir araya gelirken, gerçekleşen görüşmeden somut bir sonuç çıkmadı. Rusya – Ukrayna arasında devam eden savaş ve bölgedeki gelişmeler piyasaların yakın takibinde yer alacak olup,
fiyatlamalar üzerindeki etkisini sürdürecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
• 10:00 Türkiye – Sanayi Üretimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında önceki gün gözlenen toparlanma eğiliminin gücünü koruyamadığı ve gündemdeki jeopolitik risklere bağlı olarak yeniden satış baskısının ön plana çıktığı görülüyor. Rusya ve Ukrayna görüşmesinden somut bir sonuç çıkmazken, jeopolitik gelişmeler yakından izlenecektir. BIST-100 Endeksi dün günü %0,03’lük oldukça sınırlı bir kayıpla 2.042,01 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 14,88 – 14,92 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle
14,88’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Ukrayna – Rusya özelinde devam eden haber akışının piyasalar üzerindeki etkilerini takip ediyoruz. Günlük haber akışına göre gün içi ve gün aşırı volatilite devam ederken, yurtdışı borsalardaki satışlara karşı dirençli duran BIST 100’ün, önceki gün olduğu gibi yurtdışındaki pozitif fiyatlamalara da yeterli ölçüde katılamadığı görüldü. Bu durum BIST için yurtdışına bakarak tahmin yapmayı zorlaştırıyor. Bunun neticesinde BIST 100’de yılbaşından beri devam eden konsolide kanalını izliyoruz. Bu kanal içinde görülen zirveler 2.065 ve 2.100 civarında bulunuyor. Bu seviyeler aşılamadığı sürece, özellikle bu seviyelere yakın yerlerden yapılacak alımların riskinin yüksek olacağını düşünüyoruz. Aşağıda ise 2.045 ve altında 2.010 – 2.000 aralığı güçlü destekler olarak izlenebilir.

Piyasalarda enflasyonist kaygı

 

BIST 30 Endeksi'ndeki hisselerin yarısı ortalamaların üzerinde

 

Yabancıların favori hisse senetleri

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)