E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda risk iştahı giderek artıyor---

Piyasalarda risk iştahı giderek artıyor

Piyasalarda risk iştahı giderek artıyor
24 Mart 2022 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapması bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 17.161 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 84 kişi olduğu açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Biden'dan, Roman Abramovich'in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

Zelenskiy, NATO Zirvesi öncesi Johnson’dan Ukrayna’ya destek için güvence aldı .

AB, ABD'den sıvılaştırılmış doğalgaz tedarikinde öncelik talep edecek.

Cleveland Fed Başkanı Mester, 40 yılın zirvesinde seyreden enflasyonu dizginlemek amacıyla bu yıl bazı toplantılarda 50 baz puanlık faiz artışından yana olduğunu söyledi.

Rusya Tarım Bakanı Patruşev, iç piyasada istikrarı korumak için ayçiçek yağı ihracatına kota getirmek istediklerini söyledi.

St Louis Fed Başkanı Bullard: Enflasyonun kontrol altına alınması için Fed'in faiz artırımlarında agresif olması gerekli .

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunduğu Ukrayna'ya "insani yardım" tasarısı, gereken 9 oyu alamadığı için kabul edilmedi, tasarıya sadece Çin destek verdi, 13 ülke ise çekimser kaldı.

Rusya Merkez Bankası: Bugün Moskova Borsası'nda 33 menkul kıymette işlem yapılacak.

Ne Olacak?

• TCMB Yatırımcı Toplantısı bugün gerçekleşecek.
• Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'de NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.
• Yurt dışında öncü PMI verileri açıklanacakken, ABD’de İşsizlik Başvuruları ön planda olacak.
• NATO Toplantısı 24 Mart’ta gerçekleşecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda risk iştahının giderek arttığı görülüyor. Piyasalar Rusya - Ukrayna jeopolitik riskinin doğurduğu ekonomik ve sosyal sorunları çözmeye çalışırken, müzakerelerin zor geçtiği açıklamaları da medyalara yansıyor. Diğer taraftan da küreseldeki en büyük sorun yüksek enflasyon olarak görülüyor. Bu hafta Fed eyalet başkanlarından sıkılaşmanın artacağı mesajları ile birlikte piyasalar Mayıs başındaki Fed Toplantısından 50 baz puan faiz olma ihtimalini fiyatlıyor. ABD’de faiz artırımlarının hızlanacağı beklentisi arttıkça ABD tahvil faizlerinde satışlar hızlanıyor.

BİST100 endeksi ise geçtiğimiz günü sakin geçirdi. Haber akışının yoğun olmadığı günde hisse bazlı hareketler ön plana çıktı. Piyasalar şu an için bugün Brüksel'de gerçekleşecek NATO Liderler Zirvesi'ne odaklanmış durumda. NATO Liderler Zirvesi'nin ana konusunun Rusya - Ukrayna krizi olması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da zirveye katılacak.

İngiltere'de yıllık enflasyon %6,2'ye yükselerek son 30 yılın rekorunu kırdı. Bu yükselişte yakıt, enerji ve gıda fiyatlarındaki artış rol oynadı. Şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre doğal gaz fiyatı %30, elektrik fiyatı yaklaşık %20 arttı.

Petrol piyasasında gözler Brüksel'de

 

Demir çelik sektörü için kötü haber

 

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)