E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda olumlu hava yaratan gelişmeler---

Piyasalarda olumlu hava yaratan gelişmeler

Piyasalarda olumlu hava yaratan gelişmeler
26 Ekim 2021 - 16:04 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan haftalık Eurobond bülteninde piyasa gelişmeleri ve veriler inceleniyor.

Avrupa tarafında hisse senedi endeksleri geçtiğimiz hafta yükseliş gösterdi. ABD hisse senedi endeksleri de hareketli geçen haftanın ardından yükselişle kapattı. ABD'de açıklanan sanayi üretimi ve inşaat izinleri verilerinin beklentilerin altında kalmasına rağmen 10 yıllık ABD hazine tahvil faizleri arttı ve bununla birlikte altın fiyatları da yükseldi. Çin'in krizdeki emlak devi Evergrande'nin tahvil kupon ödemesini gerçekleştirmesi piyasada olumlu bir hava yarattı.

Geçtiğimiz hafta takip edilen verilerde, ABD'de Pazartesi günü açıklanan sanayi üretimi, Salı günü takip edilen inşaat izinleri ve Çarşamba günü açıklanan ham petrol stokları verilerinin beklentilerin altında kaldığı gözlendi. Perşembe günü açıklanan işsizlik haklarından yararlanma başvuruları beklentilerin altında kalarak olumlu bir seyir oluşturdu. Euro bölgesinde ise Çarşamba günü takip edilen TÜFE beklentileri karşılarken, Cuma günü beklenen imalat satın alma müdürleri endeksi beklentilerin üzerinde açıklandı.

Bu haftaya yönelik ekonomik takvim incelendiğinde ise, ABD'de Salı günü tüketici güveni, Çarşamba günü çekirdek dayanıklı mal siparişleri ve ham petrol stokları, Perşembe günü ise gayri safi yurt içi hasıla ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları takip edilecek. Euro bölgesinde ise, Perşembe günü faiz kararı ve Cuma günü tüketici fiyat endeksi ve gayri safi yurt içi hasıla verileri yakından izlenecek.

Analizin tamamı için tıklayınız...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)