E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda olumlu hava sürecek mi?---

Piyasalarda olumlu hava sürecek mi?

Piyasalarda olumlu hava sürecek mi?
15 Kasım 2013 - 08:19 borsagundem.com

Yellen ile başlayan iyimser hava piyasalarda devam ediyor.Türkiye tarafında ise piyasanın gözü saat 10:00'da açıklanacak işsizlik verisinde

Sanko Menkul Değerler ( http://www.sankomenkul.com.tr ) Araştırma Bölümü Müdür Yardımcısı Dr. Tuğberk Çitilci Tarafından Hazırlanan Analiz Raporu:
"Yellen ile başlayan iyimser hava piyasalarda devam ediyor. Yellen genel olarak parasal genişleme konusunda Bernanke tarzında söylemini devam ettirdi fakat Bernanake'nin hep söylediği üzere parasal genişlemenin devam etmesi ekonomik verilere bağlı lafını unutmamak lazım Aralık ayı tarım dışı istihdam verisi piyasalara sürpriz yaparsa tekrar Aralık toplantısı tehlike duruma geçebilir.
Piyasa fiyatlama riskini belirttiğimiz üzere ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinden takip edilebilir. Yellen söylemleri ile gerek ABD 10 yıllık tahvil faizi gereksede dolar endeksi gerilemeye devam ediyor bu ne anlam ifade ediyor Aralık toplantısında negatif fiyatlama göreceli olarak rahatladı. 10 yıllık faizde 50 günlük ortalama 2,6828 önemli destek seviyesi algı değişimi için 50 günlük ortalamanın altında kapanışlar olması gerekmektedir.
ABD tarafında sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verisi ekonomide çarkların dönüp dönmediğini gösterecek.
Yellen ile başlayan iyimser havanın devam etmesi kuvvetle muhtemel. 20 Kasım tarihinde Bernake'nin konuşması ve FED toplantı tutanakları iyimser havanın kaderini belirleyecektir.
Türkiye tarafında saat 10:00'da İşsizlik oranı açıklanacak. Verinin TL değeri üzerinde etkili olmasını beklemekteyiz.
BİST 100 endeksinde trend değişimi için 10x F/K çarpanı 74602 önemli direnç seviyesi aşağı yönlü hareketlerde 73550 ve 73100 seviyeleri takip edilebilir."

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xxx16 Kasım 2013 20:41

    janet yellenecek,bistlere kadar gelecek,bazen yüksek dozda gelecek bist yukarı,bazen düşük(fısss) gelince bist yatay-aşağı.

  • ÖNEMLİSİ,UCUZ HİSSEDİR.15 Kasım 2013 11:34

    borsayı endeks olarak düşünenler değil, hisse bazlı en ucuz ve gelecekte en karlıyı bulanlar borsa düşşe de çıksa da kazanılır olarak görenler bilirler ve de uzun vadede kazanırlar.