E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda iyimser beklentiler korunuyor---

Piyasalarda iyimser beklentiler korunuyor

Piyasalarda iyimser beklentiler korunuyor
07 Temmuz 2020 - 09:15 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor

Piyasa Gündemi

Mali ve parasal politikaların devam edeceğine ilişkin piyasalardaki iyimser beklentiler ve ekonomik verilerde toparlanmanın sürmesi yeni haftada risk iştahını destekleyen temel gelişmeler oluyor. Bol likidite ve düşük faiz ortamı riskli varlıkları desteklerken, vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Yeni rekorların yaşandığı ortamda ikinci dalga endişeleri aşağı yönlü risk olarak önemini korurken, konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

17:00 ABD - İş İmkanları ve Personel Değişimi Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

İyimser beklentiler ve verilerdeki iyileşmenin etkisiyle yeni haftada hisse piyasalarında alıcılı bir seyir etkili oldu. Mali ve parasal teşvikler piyasalardaki iyimserliğin ve alım iştahının korunmasına katkı sağlıyor. Yurt dışı piyasalardaki pozitif havanın katkısıyla BIST-100 Endeksi günü %%2,36'lık yükselişle 118.485 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2'lere yaklaşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor.

Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,86 - 6,87 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,86'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küresel piyasalardaki iyimserliğin etkisi ile haftaya pozitif bir başlangıç yapan BIST 100, yukarı yönlü hareketlerde ilk hedef olarak gördüğümüz 118.500 seviyesini dün test etti. Uzun süredir bahsettiğimiz güçlü trend destekleri üzerinde kalmayı başaran BIST 100'de bahsettiğimiz trendlerden kısa vadeli olanı bugün itibariyle 116.300 civarında bulunuyor. Bu seviyenin üzerinde ise 117.350 gün içinde izleyeceğimiz ilk destek olacak. Kısa vadede bu seviyeler üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü istek devam edecektir. 118.500 üzerinde tutunulması durumunda önceki günlerde de bahsettiğimiz gibi
121.000 ve devamında endeksteki tarihi zirvelerin bulunduğu 124 bin civarı gündemde kalmaya devam edecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)