E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Piyasalarda güvenli liman talebi güç kazandı---

Piyasalarda güvenli liman talebi güç kazandı

 Piyasalarda güvenli liman talebi güç kazandı
24 Şubat 2022 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Rusya, Ukrayna’ya askeri operasyon başlattığını duyurdu. Piyasaların bir süredir korktuğu askeri hareketlilik başlarken küresel risk iştahının baskılandığı, güvenli liman talebinin güç kazandığı ve arz endişeleriyle petrol cephesinde sert yükselişlerin yaşandığı görülüyor. Rusya’nın operasyonuna karşı dünyadan sert tepkiler gelirken, başlatılan askeri operasyonun kapsamı ve bölgedeki gelişmeler yakından takip edilmeye devam edilecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 14:00 Türkiye - TCMB Toplantı Özeti Önem: Orta
• 16:30 ABD – GSYH 2021/4Ç Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Rusya – Ukrayna arasındaki gerilim ve jeopolitik endişeler bir süredir küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, Rusya’nın askeri operasyon başlatması sonrasında riskten kaçış eğilimi ve hisse piyasalarında satıcılı fiyatlama devam ediyor. BIST100 Endeksi dün günü %0,07 oranında sınırlı bir kayıpla 2.016,03 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri aşan düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah %2’lere yaklaşan kayıplar etkili oluyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne sert satışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,84 – 13,86 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,86’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne boşluklu satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Ukrayna – Rusya arasındaki gerilim bugün itibariyle çatışmaya dönüşmüş durumda. Rusya’nın başlattığı operasyon tüm kürede riskli varlıklardan kaçışa neden oluyor. Bugün boşluk bırakarak satıcılı bir şekilde güne başlamasını beklediğimiz endekste de açılış sürecinde görülecek dip seviyelerin altında olacak fiyatlamalar günün devamı için de risk oluşturacaktır. Özellikle akşam kapanış saatleri ertesi gün için risk almak istemeyenler tarafından satış için kullanılabileceği için bu bölümde dikkatli olmakta fayda var. Son haftalardaki sıkışma alanının alt banını oluşturan 1.970’in altına sarkılması ve bu seviye altında gerçekleşecek saatlik kapanışlar teknik baskının artmasına neden olacaktır. Bu nedenle bu seviyeyi bugün ve haftanın geri kalanında referans olarak izleyeceğiz.

Savaş piyasalarda sarsıntıya yol açtı

 

Günün önemli şirket haberleri 24/02/2022

 

Borsalara Rus füzesi düştü!

 

Asya borsaları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)